BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  DÜNYA

Gazze'de şok yaratan saldırı!

Fransa Dışişleri Bakanı Michele Alliot-Marie bir dizi temaslarda bulunmak için gitti Gazze'de saldırıya uğradı.

Abone ol

Fransa Dışişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, bugün Gazze ziyareti sırasında öfkeli kalabalığın hedefi oldu. Alliot-Marie'nin konvoyunun önünü kesen Filistinli protestocular, araca saldırdı. Marie olayı yara almadan atlattı.



HAMAS'I SAVAŞ SUÇU İŞLEMEKLE İTHAM ETTİ

İsrail radyosu, Alliot-Marie'nin, Şalit'in anne-babası Aviva ve Noam Şalit'e destek verdiğini ve "Avrupa Birliği'nin görevi, Hamas'ın savaş suçlarını kınamaktır" dediğini belirtmişti.

ESİR İSRAİLLİ ASKER İLE İLGİLİ SÖZLERİ TEPKİYE YOL AÇMIŞTI

Alliot-Marie, Kasım ayında göreve başlamasından bu yana bugün ilk kez Filistin bölgesine geldi. Ancak Fransız Bakan, İsrailli asker Gilat Şalid'in Hamas tarafından kaçırılmasına ilişkin söylediği iddia edilen sözlerinden dolayı Gazze'ye gelişinde protestolarla karşılandı.

 Alliot-Marie'nin Gazze'ye gelişini protesto eden Filistinlilerin, Fransız bakana "hoş gelmedin" diye bağırdıkları, aracına ayakkabı fırlattıkları, bazı göstericilerin yola yatarak bakanın konvoyunun geçişine engel oldukları belirtildi.

YARALANDIĞI HABERİ YALANLANDI

İsrailli yetkililer, uluslararası ajanslara yaptıkları açıklamada, Alliot-Marie'nin başından yaralanarak hastaneye kaldırıldığını söyledi. Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra hastane yetkilileri, Alliot-Marie'nin yaralanmadığını açıkladı.   

Associated Press ajansının haberine göre, Aşkelon şehrindeki Barzilai Hastanesi'nin sözcüsü Lea Malul, daha önce yapılan açıklamayı düzelterek, yaralanan şahsın Fransız heyetinden başka bir kişi olduğunu belirtti.

SOYKIRIM MÜZERİSİNİ ZİYARET ETMİŞTİ

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zühri ise Fransız Dışişleri Bakanı’nın Şalit’le ilgili sözlerinin, kendisinin "işgal rejiminden yana olduğunu gösterdiğini" ileri sürdü. Hamas sözcüsu, Fransız bakanın açıklamalarını kabul etmediklerini, bu açıklamaların Fransa'nın Ortadoğu'daki rolüne hizmet etmediğini ifade etti ve bakanı açıklamalarını gözden geçirmeye çağırdı.

İsrail'e dün gelen Fransa Dışişleri Bakanı, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile görüşmüş, Yad Vaşem soykırım müzesini ziyaret etmişti.