BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.472,89
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli türban kararıyla ilgili konuştu

MHP Lideri Devlet Bahçeli Danıştay'ın türbanla ilgili aldığı kararı eleştirdi

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay'ın ALES kılavuzundaki kılık kıyafet düzenlemesini durdurmasına ilişkin olarak değerlendirede bulundu. 

Bahçeli şöyle konuştu:  ''Danıştay şimdi kalkıp önemli mesafelerin katedildiği, üniversitelerde başörtüsüyle girişin rahatlatıcı bazı yönlerinin oluştuğu bir ortamda, bu tür davranışlarla Türkiye'yi germek isteyenlere zemin hazırlamaktan başka bir hizmet sunmamaktadır''

Başbakan Erdoğan'ın milliyetçi söylemlerle milliyetçilerin oyunu alamayacağını öne süren MHP Lideri Bahçeli'ye göre bu seçim AK Parti'nin sonu olacak.

Bahçeli gazetecilere şöyle konuştu: "İki üç tane milliyetçi söylemle mililyetçilerin oyunu almaya talip olanlar seçim sandığında sonucun ne olduğunu göreceklerdi. Bu seçim AK Parti'nin sonu olacaktır."

Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'ı ziyaret etmesini değerlendiren Bahçeli, "Erdoğan'ın konuşmasının TÜSİAD'çılar tarafından nasıl karşılandığı önemlidir." yorumunu yaptı. Bahçeli, Türkiye'nin Yunanistan'a karşı ortaya koyduğu tavrın Almanya için de geçerli olması gerektiğini söyledi.