BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.383,81
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kalp krizi geçirdi mi ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp krizi geçirdiği yönündeki iddialar hakkında ilk kez konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp krizi geçirdiği yönündeki iddialara Kızılay Genel Kurulu'nda yanıt verdi.

Erdoğan, ''Dimdik ayaktayım kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Bir başka bir yerde kendi ülkesine ve milletine karşı böyle büyük nefret duyan böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır bilmiyorum'' diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''2005 yılında topladığı 342 bin ünite kan ile ülkemizin kan ihtiyacının ancak yüzde 19'unu karşılayabilen Kızılay, 2015'te 1 milyon 938 bin ünite kan toplayarak ihtiyacın yüzde 85'ini karşılar hale gelmiştir. Son 3 yılda Suriye'den Afganistan'a, Filistin'den Somali'ye kadar yurtdışı yardım kampanyalarında, 22 milyon lira bağış toplandı. Son 3 yılda Kızılay'ın dünya genelinde 18 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmış olması takdire şayan bir başarıdır.

Geçtiğimiz hafta ABD'ye bir seyahatimiz oldu. Buradaki bazı çevreler ise bizim orada yaptığımız her görüşmenin başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttılar. Bunun için bölücü terör örgütünün Ermeni çetecilerin paralel ihanet çetesinin ortak gösterilerine destek vermekten kalp krizi yalanına kadar demedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları yazılanları söylenenleri gördükten sonra inanın bana Allah Türkiye'yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamadım. Dimdik ayaktayım kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Böyle garip garip şeyler. Bir toplantıdan bir toplantıya koşuyoruz kalp krizi geçirdi diyorlar. Bakıyorsunuz bir başka bir yerde kendi ülkesine ve milletine karşı böyle büyük nefret duyan böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır bilmiyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümünde hareket edenler, zaman zaman müzakere, görüşme, çözüm gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yoktur, bunun böyle bilinmesi lazım. Terörle mücadeleye, ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edeceğiz. Buradan tüm güvenlik güçlerime sesleniyorum, terörle ve teröristlerle yürüttüğünüz mücadelede devletimiz de milletimiz de sonuna kadar sizin yanınızdadır. Güvenlik güçlerimizi canları pahasına yürüttükleri bu mücadeleden dolayı eleştirmeye, tahkir etmeye, tehdit etmeye kalkanlar karşılarında önce şahsımı ve ardından milletimi bulurlar, bunu bilmeleri lazım.''