BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  MAGAZİN

Ediz Hun'dan çağrı : Memleketin size ihtiyacı var

SİNOP'ta konuşan ünlü oyuncu Ediz Hun gençlere çağrıda bulundu. Edin Hun, 'memleketin size ihtiyacı var' dedi.

Abone ol

Sinema sanatçısı Ediz Hun, Türkiye'nin geleceği için gençlere çağrıda bulunarak "Bir takım farklı düşünceleriniz olabilir, sağ görüşlü, sol görüşlü olabilirsiniz ama ne olur gelin birlik olun, bu memleketin sizlere ihtiyacı var." dedi.

Hun, Sinop Üniversitesi'nde katıldığı Sosyo-Ekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri konulu söyleşide yaptığı konuşmada, dünyadaki en doğru yolun, sevgi yolu olduğunu vurguladı.

Sevginin yaşamın anlamı olduğuna işaret eden Hun, sevgi yerine, kin ve nefret yolunu seçenlerin her zaman kaybetmeye mahkum olduklarını dile getirdi.

Hun, ölümlü dünyada insanların birbirlerine karşı kin ve nefret beslemelerinin çok anlamsız bir yaklaşım tarzı olduğunu belirterek, "Mesela benim baba tarafım Çerkez. Ama 'yaşasın Çerkezler' falan demem yani. Benim için Kürt'ü, Makedon'u Laz'ı bilmem ne varsa yani Türkiye'nin mozaiği içerisindeki bütün insanlar benim kardeşimdir. Irkçılığı hiçbir zaman sevmem, ırkçı bir adam değilim. Irkçılara da sert çıkarım" ifadesini kullandı.

GELİN BİRLİK OLUN

Ülkenin en büyük umudunun gençler olduğuna işaret eden Hun, şöyle konuştu:

"Bir takım farklı düşünceleriniz olabilir, sağ görüşlü, sol görüşlü olabilirsiniz ama ne olur gelin birlik olun, bu memleketin sizlere ihtiyacı var. Sizler için üniversitelerde hocalarınız var. İnanın sizin kadar bizler de ders çalışıyoruz. Gelin şu işi kardeş kılalım, kolay kılalım. Çünkü dünya kimseye kalmaz. 'Sevelim, sevilelim' demiş adam. Benim size tavsiyem sağlıklı ve dikkatli bir yaşam sürdürmeniz. Birbirinize sevgiyle yaklaşın. Bilim de sevgiyle yoğrulmalı. Zaten dinlerin esasında sevgi var. Sanatta da bir sevgi görüyorsunuz. O zaman demek ki her şeyin altında yatan gerçek sevgi. Sevgi inanın en doğru yoldur ve sevgi yolunu tercih eden her zaman kazanır."

Hun, söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.