BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  DÜNYA

1 teneke yağ 3 bin lira! PYD'nin son oyunu bu...

SURİYE'de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin uygulamaları nedeniyle Haseke vilayetinde ciddi gıda sıkıntısı başladı.

Abone ol

SURİYE'DE muhalif Kürt Ulusal Konseyi üyesi Hasan Salih, yaptığı açıklamada, PYD'nin siyasi muhaliflerin girişlerine getirdiği yasak nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından Irak ve Suriye arasındaki Semelka Sınır Kapısı'nın kapatıldığını belirterek, "Bölgede ciddi gıda sıkıntısı ortaya çıktı ve fiyatlar yükseldi." dedi.

PYD'nin, Haseke kentine ithal edilen gıda maddeleri için tüccarlardan farklı oranlarda vergi aldığını ve bu nedenle fiyatlardaki istikrarı engellediğini aktaran Salih, Terör örgütü PYD ve DAEŞ'in Kontrolünde olan bölgelere gıda maddelerinin ulaşmasına engel olunduğunu kaydetti.

YÜZDE 300 ZAMLANDI

Haseke bölgesindeki uygulamalar dolayısıyla temel gıda maddeleri fiyatlarında yüzde 100 ila yüzde 300 oranlarında değişen yükseliş olduğu belirtilirken, daha önce çuval unun 4 bin Suriye lirasından 7 bine, 115 lira olan şekerin kilosunun 350'ye, 250 lira olan pirincin kilosunun 550'ye, 2 bin lira olan bir teneke yağın 3 bine ve 150 lira olan domatesin kilosunun ise 450 Suriye lirasına yükseldiği ifade edildi.