BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,64
ALTIN 2.393,12
HABER /  DÜNYA

Suriye savaş haritası Türkiye'ye yakın 3 köy...

SURİYE savaş haritası her gün yeni bir değişikliğe uğruyor. Halep'in kuzeyinde ise çatışmalar yoğunlaştı. Suriyeli muhalifler Halep'in kuzeyindeki 3 köye IŞİD'den aldı.

Abone ol

Muhalif birliklerin Halep'in kuzeyinde Azez, Carablus ve Mari hattında oluşturulması öngörülen güvenli bölgede düzenlediği operasyonda 3 köyün kontrolünü terör örgütü IŞİD'den aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Sultan Murat, Mutasim Tugayı ile diğer muhalif grupların Halep'in kuzeyinde Azez, Carablus ve Mari hattında oluşturulması ön görülen güvenli bölgede ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu IŞİD'in elindeki Tat, Humus ve Karagöz köylerinin kontrolü tekrar muhaliflere geçti.

suriye savaş haritası

ABD öncüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da muhaliflere havadan destek verdiği ifade edilirken savaş uçaklarının örgütüne ait merkezleri imha ettiği dile getirildi. Muhalif birlikler, daha önceki operasyonlarda Halep'in kuzeyinde Azez, Carablus Marri hattında oluşturulması ön görülen güvenli bölgede Tel Batal, Ahmediye, Kemaliye, Tel Şair, Kasacık, Dudyan, Marğel, Hazel, Yan Yaban köyü ile Şahin Çiftliklerini terör örgütünden almıştı.