BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan geri adım atmadı

4 günlük Kuzey Afrika gezisi sonrası Türkiye'ye dönen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti

Abone ol

İNTERNETHABER- Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, "Demokratik gösteri hüviyetini kaybeden, artık vandallığa, artık tam anlamıyla hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır" dedi.

BU MİLLETİN ALIN TERİNİ FAİZ LOBİSİNE YEDİRTMEYECEĞİZ

Erdoğan faiz lobisine dikkat çektiği konuşmasında "Şimdi altını çiziyorum; faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz" dedi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kendisin karşılamaya gelen yüzbinlerce kişiye sağduyu çağrısı da yapan Erdoğan, "Siz aklı selimden yana olun. Tencere tava çalanlardan olmayın" dedi. 

DOĞMAMIŞ BEBEĞİ YETİM KALDI

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1 polisin de şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şehit başkomiserin daha doğmamış bebeğini annesinin karnında yetim bıraktılar. Burası yol geçen hanı değil, Türkiye Cumhuriyetidir" diye konuştu.

AZGINLAŞTILAR

Gezi Parkı eylemlerine destek sırasında bir grubun Türk bayrağını yakmasını da sert dille eleştiren Erdoğan, "Türk bayrağını yakacak kadar azgınlaştılar" dedi.

SELAM GETİRDİ TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye nefesini tuttu ve Erdoğan'ın Gezi Parkı olayları karşısında söyleyeceği sözlere kilitlendi. Konuşmasına kendisini karşılayan coşkulu kalabalığı selamlayarak başlayan Erdoğan'ın konuşması sık sık Tekbir ve sloganlarla kesildi.

"Yol arkadaşlarım, ekranlarda bizi izleyen vatandaşlarım sizleri hasretle selamlıyorum. Bu saatte, bu güzel İstanbul gecesinde muhteşem bir coşkuyu, bu heyecanı bizlere yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Dua eden annelerimi, bacılarımı selamlıyorum. Çiftçi, köylü, işçi ve tüm emekçi kardeşlerimi selamlıyorum. Türkiye kadar büyük, Türkiye kadar ağır başlı genç kardeşlerimi selamlıyorum.

Şuan da İstanbul'dan İstanbul'un kardeşi Saray Bosna'yı, Bakü'yü Kahire'yi, Bağdat'ı Şam'ı Mekke ve Medine'yi selamlıyorum

İstanbul'u her mahallesiyle, her sokağıyla yürekten selamlıyorum. Bugün sizlere uzaktan selamlar getirdim. Uzak diyarlardaki kardeşlerimden selamlar getirdim. Sizlere Fas'taki, Cezayir'deki, Tunus'taki kardeşlerimin selamlarını getirdim. Değerli kardeşlerim, Allah kardeşliğimizi daim etsin inşallah. Birliğimizi dayanışmamızı daim etsin inşallah.

43638.jpg

BUNLARDA GEÇER

Konuşması sık sık 'Amin' karşılığıyla kesilen Erdoğan, Fas, Tunus ve Cezayir gezilerinde kendisine verilen desteğe de konuşmasında değindi.

"Oralardaki kardeşlerimiz şunları söyledi: Bunların hepsi geçer. Biz sana inanıyoruz dediler.

Sevgili Yunus diyor ki.

Ben gelmedin kavga için, gönüller yapmaya geldim. Biz hiç bir zaman gönülleir kırma tarafında değil, gönülleri yapma tarafında olduk. Dik durduk ama dikleşmedik. Bizim yakıp yıkmakla, yıkıp dökmekle işimiz olmaz. Biz yapmayı biliriz. Bugüne kadar da yaparak, inşa ederek, Türkiye'yi büyüterek bu günlere geldik.

FAİZ LOBİSİNE RAĞMEN BURALARA GELDİK

Şimdi altını çiziyorum. Faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi borsa spekülasyonlarına girmek suretiyle bizi tahrip edeceğini sanıyor. Eğer birileri çıkıp da bu vandalizmin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar yok olacaklardır. Biz bu günlere Türkiye  ekonomisini büyütürek geldik.

NEREDEN ÇIKTI BU İŞLER

Bugünlerde bizimle uğraşmaya başladılar. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler?

Biz kardeşliği yücelterek buralara geldik.

Kardeşlerim! Birileri diyor ki, 'Başbakan yüzde 50'nin başbakanı olduğunu söylüyor." Elinize dizinize dursun. Biz bugüne kadar 76 milyonun hizmetkarı olduğumuzu söyledik.

Bugüne kadar hizmet vermeyen, bir Hakkari'de havalimanı açılacak dense kim inanırdı. Iğdır da havaalanı açılacak dense kim inanırdı. 26 ilde havaalanı vardı şimdi 50'ye ulaştık. Fakat bizim karşımıza dikilenler bu hizmetler için değil, bu hizmeti kimler yapıyor onun için dikildiler. AK Parti iktidarı yapıyor.

SANDIKLA BAŞARAMADIKLARINI SANDIK DIŞINDA BAŞARMAK İSTİYORLAR

Sandıkta başaradıklarını sandık dışı yollarla başaracağız dediler.

Biz 76 milyonun efendisi değil hizmetkarıyız. Biz birlikte Türkiye'yiz. Beraberiz kardeşiz.

OKUR ANALİZ EDERİZ

Türkiye'de yaşanan hadiseleri bütün tarafsızlığımızla okur analiz ederiz. Ondan sonra da adımımızı atarız. Ak Parti iktidarının başarısı gerginlik, kutuplaşma asla değildir. Biz Akif'in nesliyiz.

Biz nasıl demokrasiye, seçime, milli iradeye saygılıysak herkesden de bize saygılı olmasını bekliyoruz. Biz yola çıkarken bir şey söyledik. Hedef ileri demokrasi dedik ve bunu başaracağız.

EMANETİ CANIMIZ PAHASINA KORURUZ

Emaneti veren millettir, emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kast edemez. 10.5 yıl geçti. Bu emanati kutsal bildik. Canımız gibi koruduk, bundan sonra da canımız gibi korumaya devam edeceğiz.

GÖZ YUMMAYIZ

Hiç kimsenin ama hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, demokrasiye kast etmesine, vandallıkla yakıp yıkmasına, şehirlere kamu mallarına, insanımıza zarar vermesine göz yumamayız. 

15'E VARMAYAN AĞAÇ

Şimdi Gezi Parkı'nda sayısı 15 bile varmayan ağaç için yapıldığı söyleyen gösteriler bugün arkadısında 3 kayıp bıraktı. 2 gencimiz hayatını kaybetti, 1 polisimiz şehit oldu. Şimdi buradan birşey söylüyorum. Kardeşlerim bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse polisimin şehadeti de en az onlar kadar önemlidir. Bu polis kimin polisi? Neyin görevini yapıyor?

POLİSE SAHİP ÇIKTI

Bu ülkede can güvenliğmizi sağlamak için duruyor. Anarşistin, teröristin karşısına dikiliyor yeri geliyor vandalizmin karşısına dikiliyor.

YOL GEÇEN HANI DEĞİL

Burası yol geçen hanı değil, Bu ülke Türkiye Cumhuriyetidir.

Herkese saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır. Yeri gelmiş aşırı güç kullanmış olabilir. Onlar hakkında İçişleri Bakanım gereğini yapıyor. Kimsenin bunlar üzerinden saldırmaya da hakkı yoktur. Başkomiserimizin daha doğmamış bebeği anne karnında yetim bırakıldı. Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar azgınlaştılar.

EYLEMLER DERHAL DURMALIDIR

Gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek, siyasetçiyim diyerek son derece sorumsuz bir şekilde nefretin, ayrımcılığın, hukuksuzluğun alasını yaptılar. Artık vandallığa tam anlamıyla hukuksuzluğa varan bu eylemler derhal son bulmalıdır. Terör örgütlerinin aracı olan vatandaşlarımız bu hukuksuzluktan uzak durmalıdır. Vatandaşlarım bu siyaset mühendisliğinden uzak durmalıdır. Her ne yaparsak hukukla demokrasiyle yapacağız. Bunun dışındaki her yolu 76 milyon gayri meşru görecek, hep birlikte karşısına dikileceğiz.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Erdoğan konuşmasını kendisini karşılamaya gelen kalabalığa sağduyu çağrısı yaparak son verdi:

"Siz 10 gün boyunca ağır başlılıktan, aklıselimden taviz vermediniz. Şimdi buradan evlerimize dağılacağız. Aklı selim ve sağ duyudan asla taviz vermeyeceğiz. Sizin elinizde tencere tava yok değil mi? İşte bu çok önemli. Siz sokaklarda tencere tavayla dolaşanlardan değil, elinde bilgisayarlarıyla dolaşan bir gençlik olacaksınız.

Büyük Türkiye ülküsü için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Siz mazlumların umudusunuz. Siz Ortadoğu'nun Balkanlar'ın örnek gençlerisiniz.

ALLAH'TAN BAŞKA HİÇBİR GÜÇ ENGELLEYEMEZ

Sizlerin şahsında Türkiye'nin bütün gençliğini kucaklıyorum. Türkiye'nin yükselişini hiçbir güç Allah'tan başka engelleyemez.

Şehit Başkomiserimiz ve hayatını kaybeden iki gencimizi rahmetle yağdediyor yakınlarına başsağlığı diliyorum."

ABD ZİYARETİNDEN SONRA BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 04.20 sıralarında Üsküdar Kısıklı’daki evine girişi esnasında da partililerine seslendi. Erdoğan şöyle konuştu:

“Birilerinden izin almak şeklinde hizmet etmek gibi bir derdimiz yok. Çünkü kendilerinden izin alınmasını isteyenler bu ülkede taş üstüne taş koymayanlardır. Yeşili sevmekse bu ülkede on yıllar boyu yeşili bizim gibi seven çıkmamıştır. Çevre dostu olmaksa onlara diyorum ki siz bizden daha iyi dost bulamazsınız. Şu anda sizin yanınızda gibi görünenlerin çevrecilikle alakası yok. Vatandaşın arabasını, malını yakmakla mı çevrecilik oluyor? Mehter Takımı’nı çok severiz ama Mehter Takımı gibi iki ileri bir geri olmaz. Bunu havalimanında da söyledim, bu mücadelenin karşısında faiz lobisi var. Bugün ABD’deki gazetelere ilan vermek için sıraya girenler bu lobinin ta kendisidir. Bütün bunlar niçin bizim ABD ziyaretimizden sonrasına denk geldi? Hazmedemediler, hazmedemediler. Türkiye büyüyor, evvelallah büyümeye de devam edecek. Hiç endişeniz olmasın. Cuma sabahındayız, sabahınız mübarek olsun, cumanız mübarek olsun. Birliğiniz dirliğiniz mübarek olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.”


 ERDOĞAN GEZİ İÇİN GERİ ADIM ATMADI  

Başbakan Erdoğan Tunus dönüşünde Atatürk havaalanında gövde gösterisi yaptı. Parti otobüsünün üstüne çıkıp konuşan Erdoğan Gezi için geri adım atmadı. (DEVAMINI OKU)

 HAVAALANINDA ERDOĞAN İZDİHAMI  

Erdoğan'ın uçağı gece 01.40'ta alana inmesine rağmen AK Partililer akın akın alana gitti. Yollar kapandı, meydan miting alanına döndü (DEVAMINI OKU)

  GEZİ PARKI'NDA ERDOĞAN BÖYLE İZLENDİ  

Başbakan Erdoğan'ın yapacağı açıklamayı en çok Gezi Parkı direnişçileri merak ediyordu. Gece yarısından sonra gelen açıklama bakın alanda nasıl izlendi. (DEVAMINI OKU)

ak-partililer-erdoğana-havaalaninda-karşiladi.jpg

 ERDOĞAN'IN OTOBÜSÜ ÜST GEÇİDE SÜRTTÜ