BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,64
ALTIN 2.385,84
HABER /  MEDYA

Erdoğan, Gandi'yi bakın nasıl oyuna getirdi?

Başbakan Erdoğan'la seçim meydanlarında kıyasıya bir rekabete giren Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın oyununa nasıl geldi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la seçim meydanlarında kıyasıya bir rekabete giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan'ın seçim oyununa" geldiği öne sürüldü. Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan'a göre, projelerinin açıklayarak AK Parti'yi köşeye sıkıştıran Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın suçlamlarına verdiği yanıtlar ve üslubundaki değişikliklerle yakaladığı ivmeyi kaybetti.

Tezkan, bugünkü yazısında seçim meydanların dilini analiz etti. Yazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başarılı çıkış grafiğini "Başbakan'ın oyununa gelerek kaybettiği" değerlendirmesine yer veren Tezkan, CHP'nin kulvar dışı bırakıldığını yazdı. Tezkan'ın ilginç tespitlerinin yer aldığı yazısı şöyle:

"Gelelim oyuna nasıl geldiğine. Kılıçdaroğlu seçim yarışına nasıl başladı? Projeler açıklayarak.
Aile sigortasıyla girdi, emeklilere daldı, işsizlere geçti. Taşeronlaşmadan girdi, çiftçilerden çıktı.. Toplumda heyecan, iktidar partisinde sıkıntı yarattı. Bir ara hükümet adamları bütün mesaisini CHP'nin projelerini kötülemek için harcadı. Bakanlar, sabahlara kadar hesap kitap yaptı. Valla yapamazlar, billa kaynak bulamazlar demekten helak oldular. Muhalefet beşinci vitese atmış, yarışa tam gaz girmişti. Devreye Erdoğan girene kadar..

ERDOĞAN'IN BAŞARILI STRATEJİSİ

Erdoğan, 'siyasetin piri olmuş' dedirtecek strateji izledi. Kılıçdaroğlu'nun her lafından kavga çıkaracak bir mesele yarattı. Her sözünü abarttıkça abarttı. Kötüledikçe kötüledi. Baktı yetmiyor, Demirel'i hedef seçti. Demirel üzerinden CHP'ye bindirdi. Kılıçdaroğlu dayanamadı laf yetiştirmeye başladı. Erdoğan durur mu her lafını öfke seline dönüştürdü. Vay sen bunu nasıl söylersin diye meydan okudu. Maç böyle başladı..

PROJELER KAYBOLDU

Eee diyeceksiniz sonuç. Projeler ne oldu? Bi cümleye düştü. Güme gitti gidecek. Oysa yarışın başlarında insanlar şöyle konuşuyordu. CHP laf üretmekten proje üretmeye geçmiş.
Projeler hâlâ var da meydanlarda yeteri kadar konuşulmuyor, anlatılmıyor. Çünkü laf yetiştirmekten vakit kalmıyor. Kılıçdaroğlu oyuna geldi demem bundandır.