BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'a tepki gösteren halk alanı terketti

Yalova Bağımsız Milletvekili adayı Yaşar Okuyan, meydanlardaki gergin atmosferi seçim jestleriyle yumuşattı.

Abone ol

Yalova'dan bağımsız milletvekili olarak seçimlere hazırlanan Yaşar Okuyan meydanlardaki gerilen siyaseti ısıtan jeste imza attı. Okuyan, miting için Yalova'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu elinde çiçekle karşıladı. Ancak, konuşmasında Yalova depremini eleştiren Başbakan Erdoğan'a tepki gösteren halk, miting alanını terketti.

Yalçın Doğan, bugünkü köşesinde Okuyan'ın jestine yer verdi. Doğan şöyle yazdı:

"Uçağın hemen kapısında üç kişi var. Birinin elinde bir buket çiçek. Miting için Yalova'ya gelen Başbakan Erdoğan'ı uçağın kapısında Yalova Valisi, Yalova Belediye Başkanı ve Yalova bağımsız milletvekili adayı Yaşar Okuyan karşılıyor. Uçaktan inen Erdoğan'a Yaşar Okuyan bir buket çiçek vererek, ona "hoş geldiniz" derken, Erdoğan şaşırıyor: "Ooo, merhaba' Okuyan: "Allah kolaylık versin". Erdoğan teşekkür ediyor ve miting otobüsüne ilerliyor.
Erdoğan'ın otobüsü miting alanına ilerlerken, Okuyan'ın seçim otobüsü yayına başlıyor. Her yerden duyulacak biçimde, 'Bağımsız milletvekili adayımız Yaşar Okuyan şehrimize gelen Sayın Başbakan Erdoğan'a hoş geldiniz der, mitinginin başarılı geçmesini diler.' anonsu yapıyor.

Çiçek, basan dilekleri? Seçim meydanlarında, hele de bu seçimde pek görülmeyen nezaket sahneleri.

BAŞBAKANA KIZIP ALANI TERKETTİLER

Başbakan, konuşmasında 1999 Yalova depremini hatırlatıyor: 17 Ağustos depreminde sizi yalnız bıraktılar. Deprem sırasında Yaşar Okuyan hükümt üyesi bakan. Yalnız bırakmakla suçlanan bir anlamda, bira önce kendisini çiçekle karşılayan Okuyan. Ne söylenebilir. Bu sözü duyan belil bir kitle Okuyan'ın Erdoğan'a verdiği çiçeğin hakkını veriyor. Erdoğan'a kırgınlığını belirtmek üzere miting alanından ayrılıyor.