BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Esed'e defol diye bağırdı

Başbakan Erdoğan, Akçakale'de vatandaşlara seslendi, Esed'in görevi bırakması gerektiğini söyledi.

Abone ol
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde konuşan  Erdoğan, Suriye hükümetine sert mesajlar verdi. Esed'e görevi bırakması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Hadi artık defol" diye seslendi.
 
Şanlıura ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, Akçakale Süleymanşah çadırkentinde bir konuşma yaptı.
 
Suriye’de halkın iktidarının yakın olduğunu söyleyen Erdoğan, Esad'a ‘zalim Beşşar’ diye seslendi: 50 bine yakın Suriyeli kardeşimizi şehit etti. Aynısını Hama’da Humus’da babası yapmıştı, o babasını geçti.
 
Başbakan, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 150 bine ulaştığını anlatan Erdoğan, çeşitli vilayetlerdeki evlerde kalanlarla bu sayı 220 bine ulaşmış durumda olduğunu kaydetti.

"HALKA KULAK VER" 
 
Çadırkentten önce, Akçakale ilçe merkezinde de bir konuşma yapan Başbakan, Beşar Esad'a "Halkın sesine kulak ver" çağrısında bulundu.

"SENİ TANIMIYORUZ HADİ DEFOL" 
 
Erdoğan, “Şu anda dünyada 100'ü aşkın ülke bu kardeşimizin (Yanında bulunan Suriye Ulusal Koalisyon Lideri Muaz El Hatib'i göstererek) ve ekibinin liderliğini kabul etmiş durumda. Bu ‘kabul et artık, seni tanımıyoruz, hadi defol’ demektir. Çünkü halkının kabul etmediği lider o makamda kalamaz” şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca şunları söyledi:
 
Unutmayın, şunu çok açık, net görüyoruz. Aslında Allah’ın yardımı yakındır. Ve unutmayın. Siz çok çile çektiniz. Her kutlu doğum sancılıdır. Şu anda Suriye bir kutlu doğuma hazırlanıyor. Bu, tüm Suriye halkının iradesinin iktidar olmasıdır. İnşallah sonuna kadar yanınızdayız. Bu kampın oluşumunda emeği geçen AFAD’a, Kızılay’a huzurunuzda teşekkür ediyorum."