BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL

Doğal gaz kaçağı 23 kişiyi zehirledi

Fatih'te bir otelde ilk belirlemelere göre doğalgaz kaçağı nedeniyle iki personelin aralarında bulunduğu 23 kişi zehirlendi

Abone ol

Fatih'teki bir otelde meydana gelen doğalgaz sızıntısı sebebiyle 21'i turist 23 kişi zehirlendi.

İGDAŞ, Fatih'te bir otelde doğalgaz sızıntısı nedeniyle 21'i turist 23 kişinin zehirlendiği olaya ilişkin ilk incelemede, hermetik kombi bacasının boru kısmının bilinmeyen bir nedenle birbirinden ayrılmış halde bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Zehirlenenler olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından çevre hastanelere götürüldü.

Olay, Fatih Alemdar Mahallesi'nde bulunan 'Modern Sultan Hotel'de saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, olay otelin bulunduğu çevredeki esnafın yoğun doğalgaz kokusunu farketmesiyle ortaya çıktı.

Doğalgaz kokusundan rahatsız olan esnaf durumu hemen itfaiyeye, polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler çoğu odasında baygın şekilde olan otel müşterileriyle karşılaştı. Kilitli olan odalar itfaiye yardımıyla açılırken, baygın halde bulunan müşteriler battaniyelere sarılı birşekilde sağlık ekipleri ve polislerin de yardımıyla ambulanslara taşındı.

Aralarında yabancı uyruklu turistlerin de bulunduğu 21 otel müşterisi ile iki personel ambulanslarla çevdedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bazı otel müşterilerinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri otelin doğalgazını keserken, itfaiye ve sağlık ekiplerinin ilk belirlemelerine göre olayın doğalgaz zehirlenmesinden dolayı meydana geldiği öğrenildi. 

KOBİ BACASI AYRILMIŞ

İGDAŞ'ın yazılı açıklamasında, sabah saat 04.00 sıralarında, Sultanahmet Alemdar Mahallesi Zeynep Sultan Camisi Sokak'ta bulunan bir otelde meydana gelen olayda 21'i turist olmak üzere 23 kişinin zehirlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

''187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede, hermetik kombi bacasının boru kısmının bilinmeyen bir nedenle birbirinden ayrılmış halde bulunduğu tespit edildi. Ortamda yüksek oranda karbonmonoksit gazı ölçüldü. Bununla birlikte yetkililer, zehirlenme ile ilgili kesin sonuçların yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkacağını belirtti.''



Çevredeki vatandaşlar durumun neden kaynaklandığını bilmediklerini ama doğalgaz zehirlenmesi olabileceğini söylediler. Polisin olayla ilgili araştırması devam ediyor.