BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  GÜNCEL

One minute gönlümüzü fethetti

Feshane'de düzenlenen Kudüs'teki Osmanlı Mirasımız Tehlikede'' isimli programda Filisitin sorunu tartışıldı.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, övgüler yağdırdığı Erdoğan için "İlk defa bir Başbakan dünyanın gözü önünde İsrail Cumhurbaşkanı'nı azarladı. Hay Allah ondan razı olsun" ifadelerini kullandı.

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, Kudüs ve İstanbul'un ikiz olduğunu, İstanbul'un, Kudüs'te istiklal bayrağının dalgalanmadan sevinemeyeceğini söyledi. 

Kudüs ve civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği) Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde ''Kudüs'teki Osmanlı Mirasımız Tehlikede'' isimli bir program düzenledi. 

Mescid-i Aksa'nın tarihinin anlatıldığı 10 dakikalık sinevizyon ve mehteran ekibinin gösterisiyle başlayan programda, Kur'an-ı Kerim okundu, Kudüs için dua edildi. 

Programın onur konuğu 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah idi. ''Mehteran takımı ile İstanbul'un fethini yaşadık. İnşallah Kudüs'ü fethederken orada da bu marşları söyleyeceksiniz'' sözleriyle mehterana atıfta bulunan Salah, İsrail'e şöyle seslendi: 

''İşgalci İsrail'e sesleniyorum, sen silaha, hapishanelere, ordulara sahip olabilirsin. Bir sene geçti, bil ki, geçen her sene senin aleyhinedir, senin ömrünü kısaltmaktadır. Korkmayın, üzülmeyin. Size müjde veriyorum. Mescid-i Aksa yıkılmayacak, Kudüs elden çıkmayacak.'' 

İSTANBUL-KUDÜS İKİZDİR

Raid Salah, tarih boyunca Kudüs'ün özgürleşmesine katkısı bulunan şahsiyetleri anlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yoldan yürümesini temenni ettiğini şu sözlerle vurguladı:

''Kardeşlerim, bizler Hz. Ömer'e, Selahattin Eyyubi'ye, Kanuni Sultan Süleyman'a, Fatih Sultan Mehmet'e, Necmettin Erbakan'a ve Tayyip Erdoğan'a vefakar olmak istiyorsak, Kudüs;ü fethetmek zorundayız. Kudüs ve İstanbul ikizdir. Birbirinden ayrılmazlar. İstanbul tam olarak sevinemez, İstanbul'un sevinci Kudüs'te istiklal bayrağının dalgalanmasıyla olur.''

Salah, Gazze'ye yardım eden Mavi Marmara Gemisi'ne destek verenlere teşekkür ederek, ''İslam ümmeti olarak Kudüs'e doğru yola çıkan beyazın, siyahın doğu ve batıdaki Müslüman'ın peşinden gideceğiz. Tek bir şartla, bu komutanın bizi Kudüs'e doğru götürmesi koşuluyla'' dedi.

KARAMOLLAOĞLU: ONE MİNUTE GÖNLÜMÜZÜ FETHETTİ

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci de, 350 bin Müslüman'ın Kudüs'te zor şartlar altında yaşadığını belirterek ''Bugün İsrail, Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmeye çalışıyor. Sessiz kalmayacağız. Kudüs'ün muhafızlığını yapacağız. Biz İsrail'e 'hayır' diyeceğiz. Kudüs'ü Mescid-i Aksa'yı yıkamayacaksın'' dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu da, Başbakan Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e ''One minute''çıkışını hatırlatarak konuşmasında şunları söyledi:

''Türkiye'de Başbakan'ın 'One minute' demesi bizim de gönlümüzü ferahlattı. 'One minute' bizi ferahlatır, fakat Kudüs'ü fethetmez. Elbette 'One minute' demesi önemli bir şey. İlk defa bir Başbakan dünyanın gözü önünde İsrail Cumhurbaşkanı'nı azarladı. Hay Allah ondan razı olsun.''

AK Parti milletvekili Gürsoy Erol, SP İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, BBP MKYK Üyesi Muhittin Açıcı, Suudi Arabistan İslami Gençlik Platformu Başkanı Saad Bin Fehd Wami de programa katılanlar arasındaydı.