BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.431,94
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan dev proje için tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla Sedef Tersanesi'ndeki açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin önümüzdeki dönem projelerini anlatırken yeni havalimanı için de tarih verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin açılışını 20 Aralık'ta yapılacağını söyledi. Dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanı inşasının da tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Erdoğan, ilk etabın 2018'in ilk çeyreğinde açılacağını açıkladı.

Tuzla Sedef Tersanesi’nde Karadeniz Holding'in bin 200 megavat kapasiteli 4 yeni enerji gemisinin Gana, Myanmar ve Endonezya’ya uğurlanması öncesi dün tören düzenlendi. Törende şirketin gelecek yıl üreteceği 14 enerji gemisinin de inşaatına başlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

"PİYASAYA 2,5 MİLYAR DOLAR GİRDİ"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla’da enerji gemisi uğurlama töreninde konuştu. Türk iş adamlarına çağrıda bulunan ve yatırımlarınızı ertelemeyin diye seslenen Erdoğan, uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye'ye Türk iş adamlarının dört elle sarılması gerektiğini söyledi. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası yastık altındaki 2,5 milyar doların piyasaya sürüldüğünü, Merkez Bankası'nın döviz sürmediğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

Suriye ve Irak krizleri karşısında kayda değer bir yardım gelmese dahi tüm dünyaya örnek olacak duruş sergilemeyi sürdürebiliriz. Dünyada örneğine az rastlanan dev projeler hayata geçirilebilir. Mesele güven meselesi, istikrar meselesi. Bu güven ve istikrar olmaza sizlere dünyanın değişik ülkelerinden bu krediler gelmez.

EN BÜYÜK İÇİN TARİH VERDİ

Önümüzdeki ay boğazın altından Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açtık. Darbe girişiminden hemen önce İstanbul-İzmir otoyolunun önemli bir aşaması olan Osmangazi Köprüsü’nü hizmete açtık. Dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanımızın inşaası tüm hızıyla sürüyor inşallah ilk etabını 2018'in ilk çeyreğinde açıyoruz.

"YENİ PROJELERİ ANLATMAYA KALKSAM GÜNLER YETMEZ"

Hızlı tren hatları, şehir hastaneleri var. 29 stat projemiz var. Yaklaşık 6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projeleri var. Savunma sanayiinde iftihar verici pek çok başarı var. Artık insansız hava araçlarını üreten bir Türkiye var. Sadece devam eden projeleri ve yeni projeleri anlatmaya kalksam günler yetmez. Bizim farkımız her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çöktürmeye yetecek sorunlarla, yine uygulandığı her ülkeyi abat edecek projelerin üstesinden aynı anda gelebiliyor olmamızdır."