BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da 2 ilçede sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerine bağlı 7 kırsam mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu arada bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar ise aralıksız sürüyor.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Lice ve Hazro ilçelerine bağlı 7 kırsal mahallede, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçelerin dağlık ve ormanlık alanlarında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, sivillerin zarar görmemesi için, Lice'nin Kayacık, Ortaç, Çavundur, Dolunay, Bağlan ve Yalaza ile Hazro ilçesinin Çitlibahçe mahallelerinde 13 Kasım 2016 saat 20.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmanın yasaklandığı ifade edilen açıklamada, söz konusu yasağa uyulmasının can ve mal güvenliği yönünden büyük önem arz etttiği kaydedildi.