BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan davayı kaybetti

Erdoğan'ın, Gözcü Gazetesi aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' gerekçesiyle Gözcü Gazetesi aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına Başbakan Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Gözcü Gazetesi avukatı Doğa Kavak katıldı.

Yargıç Ahmet Metin Tözün, Yargıtay'ın daha önce mahkeme tarafından verilen kararı bozduğunu belirterek, bozma ilamını okudu.

Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu, mahkemenin daha önce verdiği kararda direnmesini talep ederken, avukat Kavak, bozma ilamına uyulmasını istedi.

Yargıç Tözün, verdiği ara kararda, Yargıtay ilamına uyulmasına karar verdi.

Avukat Cemaloğlu, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini, Avukat Kavak ise davanın reddedilmesini talep etti.

Yargıç Tözün, davayı reddettiğini açıkladı.

DAVA KONUSU

Başbakan Erdoğan'ın avukatlarınca açılan davanın dilekçesinde, ''Cemil Tosun'' müstear isimli yazarın Gözcü Gazetesinin 18 Kasım 2005 tarihli nüshasında yayınlanan ''Seçmeler Saçmalar'' başlıklı yazısında Erdoğan'ın, ''şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde; şeref, haysiyet ve onuruna yönelik tahkir ve tezyif edici bayanlara; fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayri kabul hakaretlere yer verildiği'' öne sürülerek, gazeteden, yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.