BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan CHPyi böyle eleştirdi

CHP'nin çarşaf ve Kuran kursu açılımına yönelik eleştirileri tam gaz. Başbakan Erdoğan ana muhalefete yüklendi.

Abone ol

CHP’nin çarşaf ve Kuran kursu açılımına yönelik eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, “Tereciye tere satmanın ne anlamı var” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin “Tüm Türkiye Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı”nda bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, yerel seçimler öncesi Türkiye genelindeki AK Partili adaylar ile partisinin kampanya ve sloganlarını açıkladı.

AK PARTİ'NİN SEÇİM SLOGANI

Başbakan Erdoğan törende ayrıca yerel seçimlerde kullanacakları sloganı açıkladı. Erdoğan "İşimiz hizmet gücümüz millet" sloganıyla yola devam edeceklerini söyledi. Bu parolayla gücümüzü milletten alarak milletimize hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, CHP’nin Çarşaf ve Kuran kursu açılımlarına eleştirilerini de sürdürdü.

“Ufukta sandık göründü siyasi partilere bu aralar bir haller oldu. Birdenbire Türkiye’yi hatırladılar, halkı hatırlamaya başladılar” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “ Bizler diyoruz ki istismar politikalarıyla değil, samimi politikalarla halkımızın karşısına çıkmadığınız müddetçe halkımız sizi asla hiçbir zaman tek başına iktidar yapmayacaktır, bunu böyle bilin.”

CHP’nin kurmayı vadettiği “mahalle evi”ni AK Parti’li belediyelerin “semt konakları” adı altında çoktan kurduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, “Biz semt konaklarında Kur’an eğitimi vermiyoruz. Bilgisayar, okuma yazma, yabancı dil eğitimi veriyoruz, el işi yaptırıyoruz. Bizim ulaştığımız bu yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz ve ulaşamadılar” diye konuştu.

“TERECİYE TERE SATMANIN NE ANLAMI VAR”

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an kursları olduğunu için semt konaklarında Kur’an eğitimi vermediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tereciye tere satmanın ne anlamı var. Dürüst olalım, samimi olalım. Bu işin erbabı orası. Efendim ‘bir odayı biz bu işe ayardık, müftülüğe müracaat edeceğiz oraya hoca tayin edecek.’ Müftünün işi gücü yok elinde bu kadar kadro var, bir de oraya hoca mı tayin edecek? Şu anda devlet olarak Diyanet İşleri Başkanlığı bunun gereğini yapıyor.

CAMİ İNŞAATINA İZİN VERMEYEN CHP'LİLERE NEDEN KIZDI? HABERİN DEVAMINDA

[PAGE]

HALKIN TALEBİYSE CAMİ İNŞAATINA NİÇİN KARŞI ÇIKIYORSUN 

Sadece oy endişesiyle biraz da buradan oy alırım diye kalkıp da bu tür oyunların içine girilmesinin kimseye kazandıracağı bir şey yok. Benim halkım da gelmiyor zaten. Camilerimiz var bu camilerimizde de bu eğitimler verilebilir. Bakıyorsunuz Kocaeli’nde bir caminin yapılmasına izin verilmeyecek kadar ileri gidiyorlar. Bu CHP zihniyeti İstanbul’un en önemli olan yerlerinden birinde ihtiyacı olan bir yerde camiyi imar planlarından çıkaracak kadar ileri giden bir anlayışın temsilcisi. Daha da ileri gidiyorum bu noktada eğer ‘halkın talebidir’ diyorsan, orada da halkın talebi var halkın talebinin önüne niçin geçiyorsun?”

Tüm bu gayretleri, bütün bu girişimlerin amacı ne olursa olsun büyük bir memnuniyetle mutlulukta izlediğini ifade eden Erdoğan, “Hayırlı olsun diyorum. Ana muhalefetin şu andaki tüm temsilcilerine de teşekkür ediyorum ama sözünüzün arkasında durun. Seçimi kazandınız kazandınız millet sizi izleyecek ama kazanamadınız bunları yapan AK Parti yönetimlerine estek köstek olmayın. Konu ne olursa olsun diğer partilerin de milletin gündemine dönmesinden, milletin hissiyatına yakınlaşmasından her zaman memnuniyet duyarız” dedi.

AK PARTİ İSLAMCI PARTİMİ ERDOĞAN'IN CEVABI HABERİN DEVAMINDA

[PAGE]

MUHAFAZAKAR DEMOKRAT PARTİYİZ

Bazı köşe yazarlarının, “sahicisi varken taklidine gerek yok” diye yorumlar yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Biz olayı böyle de değerlendirmiyoruz ama Ak Parti’yi farklı yere oturmak isteyenler, ‘AK Parti İslamcı partidir’ diyenler var. Lütfen ne dinimiz İslam’a ne de AK Parti’ye kimse saygısızlık yapmasın, alavere dalavere yapmasın. Bir defa ‘AK Parti İslamcı bir partidir’ ifadesi temelinden yanlıştır. Ak Parti demokratik laik sosyal bir hukuk devleti içinde kurulmuş muhafazakar bir kimliğe sahip bir partidir. İslam hiçbir partinin sıfatı olacak kadar aşağılanamaz, lütfen bunu birbirine karıştırmayalım. Bu ifadeleri kullananların da dinimize ne kadar saygıları olduğu bellidir. Bizler bu yolda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz, din üzerinden siyaset yapılmasına fırsat vermeyeceğiz. İnsan eksenli siyaseti kendimize hedefledik, bunu muhafazakar demokrat bir anlayışla sürdürmeye devam edeceğiz.”