BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.397,76
HABER /  POLİTİKA

Öcalanı avukatı DTP adayı

DTP, Şanlıurfa'nın Bozova İlçe Belediye Başkanlığı için teröristbaşı Öcalan'ın avukatlığını yapan Demir'i aday gösterdi.

Abone ol

DTP Şanlıurfa ve ilçe adaylarını bir basın toplantısıyla açıkladı. Adaylar arasında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını da yapan Muzaffer Demir, Bozova ilçesinden aday gösterildi.

DTP 29 Mart yerel seçimler için Şanlıurfa merkez ve ilçe adaylarının tanıtımı için parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'da mevcut 4 belediye başkanlığını 29 Mart yerel seçimlerde 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Siyasal seçimlerin olacağı bir süreçten geçtiklerini hatırlatan Ayhan, bu süre içerisinde mevcut belediye başkanının halkın beklentilerine cevap veremediğini söyledi.

Ayhan, yurt genelinde parti olarak halkın kendini yönetebileceği belediye başkan adaylarını seçtiklerini ve bu anlayışla hareket ettiklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "2 dönemdir Şanlıurfa genelinde 4 mevcut belediye başkanlığını parti olarak başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Partimize olan teveccühten dolayı her geçen gün ilgi daha da artıyor. Parti olarak yerel seçimlerde özellikle aday tercihlerimizde halkın talepleri doğrultusunda belirlemeye çalıştık. Yerel yönetimlerde çok yoğun çalışmalar sonucunda aday tespitlerimizi yaparak halkın huzura çıkıyoruz."

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı hedef göstererek 5 yıllık süre içerisinde yapılan çalışmaların görselliğe hitap ettiğini savunan İbrahim Ayhan, özellikle belediyenin öz kaynaklarını kullanarak rantçılara peşkeş çektiğini ileri sürdü.

Ayhan, Şanlıurfa'da 5 yıldır kötü bir yönetim sergilendiğini ifade ederek, görüntü ve makyajın dışında sanatsal, kültürel, hukuki anlamında hiçbir çalışma yapılmadığını ifade etti. DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan'ın konuşmasının ardından belediye başkan adaylarının tanıtımı sırasında parti binasında toplananlar teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine 'Biji Apo', 'Serok Apo' şeklinde slogan attı.

Buna göre DTP, 29 Mart yerel seçimlerde Şanlıurfa merkezde Samet Atabey'i aday gösterirken, Adana merkeze bağlı Küçük Dikili Belde Başkanı Leyla Güven ise Şanlıurfa'nın Viranşehir, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın da bir dönem avukatlığını yapan Muzaffer Demir de Bozova ilçesinde belediye başkanlığı için DTP'den aday gösterildi.

Diğer ilçelerden Siverek'te Mahmut Sağır, Suruç'ta Ethem Şahin, Ceylanpınar'da İsmail Arslan, Hilvan'da M. Emin Karadağ ve Karaköprü Beldesi'nde de Mithat Karadağ aday gösterildi.