BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan CHP'ye 'sol'dan yüklendi!

Başbakan Erdoğan yine CHP'yi hedef aldı! Bu kez Kılıçdaroğlu'nu 'sol'dan vurdu!

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Zonguldak Madenci Anıtı'nda düzenlediği Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmada CHP'nin Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın adaylığına değinerek, "Bunlar Zonguldak'la dalga geçiyor. Bunlar sağken Ecevit'in üzerine beton dökemediler, şimdi ölüsünün üzerine beton dökmek istiyorlar. Zonguldak demokrasi şehridir. Zonguldaklı hemşehrilerim, 12 Haziran'da kendileriyle alay edenlerle sandıkta dalgasını geçecektir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Zonguldak Madenci Anıtı'nda düzenlediği Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmada; kömürün, alın terinin, emeğin memleketinde bir kez daha bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ''Kömür ne kadar karaysa Zonguldak'ın, Zonguldaklı emekçinin yüzü o kadar ak. Yerin yüzlerce metre altında kazmayla, kürekle kömüre alın teri katılarak kazanılan her bir kuruş Zonguldaklı'ya anasının ak sütü kadar helal" şeklinde konuştu.

''BUNLAR ÖLÜYÜ BİLE REHİN ALIYORDU ÖLÜYÜ''

Çalışanlara yönelik yapılanlara ilişkin örnekler veren ve bunları CHP'li yöneticilerin de duymasını isteyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın Genel Müdürü olduğu dönemde insanların ilaçlarını bile alamadığı söyleyen Başbakan Erdoğan , "SSK hastanesine gidersin eline numarayı verirler sabahtan kuyruğa girersin o gün sıra geldi geldi, gelmedi yandın. Gelse de bir şey olmuyor. Niye? Doktor efendi sizi muayenehaneye davet ediyor. Muayenehaneye gittiğin zaman ödüyor muydun parayı, ödüyordun. Eğer Allah göstermesin ameliyat şu bu filan gerekirse nereye dönüyoruz, tekrar SSK'ya. Kendi hastanesi gibi orayı kullanıyor. Bunları yaşadık mı? Biz işte bu çileleri çeke çeke geldik. Yavrular, anneler babalar hastanelerde rehin kalıyor muydu? Bunlar ölüyü bile rehin alıyordu ölüyü'' diye konuştu.

''ECEVİT, KILIÇDAROĞLU'NU VETO ETTİ''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlığının başarısız olduğunu ifade eden Erdoğan, ''siyasi otorite görevini yapmıyordu'' şeklindeki açıklamanın başarısızlığı gideremeyeceğini, SSK'nın her yıl geri gittiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak, ''1999'da merhum Ecevit'e gitti milletvekili adayı olmak için. Merhum Ecevit bunu ne yaptı, veto etti. Niye? 'Başarısız bir bürokrat' dedi, veto... Vetoyu yedi, böyle birisi'' dedi.

''YANDAŞ, YOLDAŞ, CANDAŞ OLMANIZI İSTEMİYORUM''

''İşçi yanlısı'' olduğunu söyleyenlerin, kendilerinden önceki iktidar ortaklarının çalışanlardan zorla 13.5 milyar lira nema kestiğini dile getiren Erdoğan, göreve geldiklerinde işçinin, memurun devletten alacaklı hale getirildiğini gördüklerini söyledi. İflas edildiği için en kolay yol olarak işçiden, memurdan kesintiye başvurulduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bakanlar Kurulunda arkadaşlarıma şunu söyledim, 'Devlet, işçisine, memuruna borçlu olamaz'. Tabii şimdi medyaya da seslenmem lazım. Ey medya, bunlar niye gündeme gelmiyor, bunları gündeme getirin. Ben sizin yandaş, yoldaş, candaş olmanızı istemiyorum ama gerçekleri yazın, söyleyin 13.5 katrilyonu AK Parti iktidarı hemen işçisine, memuruna takır takır ödemiştir'' dedi.

''NİÇİN 1 MAYIS'I TATİL YAPAMADINIZ''

Başbakan Erdoğan, ''1 Mayıs resmi tatil miydi? 1 Mayıs'ı sömürenler ve şu anda da CHP'den aday olan beyefendi, CHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemlerde, sosyal demokratların kenarından köşesinden tutunduğu dönemlerde niçin 1 Mayıs'ı tatil yapamadınız? Ama AK Parti 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan etti ve bunu gerçekleştirdi. 1 Mayıs'ta Taksim'i toplantılara kim açtı, gene biz açtık. İşçi, emekçi dostuyum diyerek emekçinin alınterini istismar edenler iktidarda oldukları dönemde emekçi için hiçbir adım atmazken biz sorunları tek tek çözdük ve çözüyoruz. Sadece Zonguldak'ta 8.5 yılda 3 bin yeni işçiyi işe yerleştirdik. Bunu biz yaptık. Biz istismar yapmıyoruz, istismar siyasetine prim vermiyoruz. Biz laf, slogan üretmiyor, iş üretiyoruz, iş'' dedi.

''SCHRÖDER, 'GELİN SİZİ SOSYALİST ENTERNASYONAL'A ALALIM' DEDİ''

Başbakan Erdoğan, ''Alman Şansölyesi Schröder, bana bir gün dedi ki 'Sizinkiler sosyal demokrat falan değil. Türkiye'deki CHP için söyledi. 'Gelin sizi Sosyalist Enternasyonal'a alalım' dedi. 'Tamam gelelim ancak bir şartım var' dedim. Çünkü Türkiye'den CHP, Sosyalist Enternasyonal'de. 'Çıkarın onu biz gelelim' dedim. Schröder, 'Bu aklıma yattı. Birçok lider zaten bunu benimle paylaşıyor' dedi. Fakat maalesef kendisi iktidarda fazla kalamadı, ayrıldı. Benzer teklifleri başka sosyal demokratlar da söylüyor'' dedi.

''BUNLAR, 'BİZ KÜRTLERİN TEMSİLCİSİYİZ' DİYOR, YALAN, YALAN''

Erdoğan, ''Önceki gün Kastamonu'da bizim konvoyumuza alçakça bir saldırıda bulunuldu. Telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Bu konuşmalarda, 'Hedef AK Parti'dir diyorlar. Niye AK Parti? Çünkü AK Parti sorun çözüyor, Çünkü AK Parti demokrasiyi savunuyor. Çünkü AK Parti 'Yeni Anayasa' diyor. Çünkü AK Parti 'kardeşlik' diyor. Çünkü AK Parti Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla, Gürcü'süyle, Roman'ıyla Yunus gibi konuşuyor. 'Yaradılanı severiz, Yaradan'dan ötürü' diyor. Bu bunların işine gelmiyor. Bunlar, 'Biz Kürtlerin temsilcisiyiz' diyor. Yalan, yalan. Bunların böyle bir derdi yok. Benim partimde 60'ı aşkın Kürt milletvekili var. Biz 780 bin kilometrekaredeki 74 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz. Ayrım yok. Kimlerin kimlerle iş birliği içinde olduğunu görmenizi istiyorum. Kimlerin AK Parti'ye karşı kirli bir ittifakın içine girdiğini görmenizi istiyorum. Safların nasıl birbirine karıştığını, sağın, solun, terörün, çetenin nasıl AK Parti karşısında kenetlendiğini görmenizi istiyorum. Bu tezgahı sizler 12 Haziran'da altüst edeceksiniz. Sizin emeğinize, ekmeğinize, alın terinize musallat olan bu çeteleri, bu terör örgütlerini, bu istismarcıları bir kez daha 12 Haziran'da siz sandığa gömeceksiniz'' dedi.