BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

BDP mitinginde öyle bir pankart açıldı ki!

BDP destekli bağımsız adayların Hakkari mitinginde tehlikeli bir pankart açıldı.

Abone ol

BDP mitinginde 'Kastomonu'daki eylemi selamlıyoruz' pankartı açıldı.

BDP'nin desteklediği Hakkari Bağımsız Miletvekili adayı Selahattin Demirtaş ve BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani, Yüksekova İlçesi'nin ardından Hakkari'ye geçti. Demirtaş ve Geylani, Hakkari'de yaklaşık 10 bin kişi tarafından karşılandı.

Dağgöl Mahallesi'nde bulunan Medeni Sancar Kavşağı'nda toplanan kalabalık, Demirtaş ve Geylani'yi 'Colemerg (Hakkari) Gençliği Kastamonu'daki eylemi selamlıyoruz' pankartı ve 'En büyük başkan bizim başkan' sloganlarıyla karşılandı.

Demirtaş, yoğun kalabalık arasında görevlilerin yardımıyla güçlükle seçim otobüsüne binebildi. Hakkari'de Belediye önünde toplanan kalabalığa seçim otobüsü üzerinde seslenen Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın 'Sivil Cuma namazını kılan Kürtlerin Öcalan'ı peygamber ilan ettiği' yönündeki sözlerini hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana yüklendi. Demirtaş, "Bize de diyor ki, bunlar Apo'yu Peygamber ilan ettiler. Sen ise kendini haşa Allah'la aynı tutuyorsun. Senin bir İl Başkanın seni ikinci Peygamber ilan etti.Allah var Erdoğan iyi bir tüccar. Bir ülkenin imam Hatip mesunları arasında yetişmiş en iyi tüccardır" dedi.

"SAYIN ÖCALAN'IN BEDENİYLE BURADA OLMASINI İSTİYORUZ"

Demirtaş, bugüne kadar dünyada hiç bir mazlum ve ezilen halkın, zalimlere teslim olmadığını belirtirken, şöyle dedi:

"Şimdi 4 ana talebimizle alanlardayız; Siyasi ve askeri operasyonlar duracak, bütün siyasi tutsaklar özgür kalacak, Sayın Öcalan'ın fotoğrafıyla değil, bedeniyle burada olmasını istiyoruz ve özgürce kendimizi yöneteceğiz. Kendi topraklarımızda Demokratik özerklikle kendimizi yöneteceğiz. Asla bu taleplerden vazgeçmeyeceğiz. Halkın bu kadar direnişine karşı hükümet niye bu kadar acımasız. Bu talepleri isteyenlere karşı panzer, gaz, cop, tank, top, uçakla savaşmanın nasıl bir haklı izahı olabilir? Bu hükümet nasıl bu kadar küçülebilir? Bakın mazlumun, haklının attığı bir taş, zalimin mermisini tozla buz eder. İşte bu halkın direnişi bunun örneğidir. Bu nedenle kazanacağız."