BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.390,04
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da holiganlar dehşet saçtı!

Süper Lig'de bu akşam oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması öncesi çıkan olaylar nedeniyle maç iptal edildi.

Abone ol

Süper Lig'de bu akşam oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması, maç öncesinde çıkan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından maç iptal edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Bu akşam oynanacak Bursaspor ile Beşiktaş karşılaşması öncesi gün boyu Bursa'da gergin bir atmosfer yaşanıyordu. Beşiktaş kafilesi güvenliğin yetersiz olmasından dolayı otelden ayrılamadı ve bunun ardından maçın oynanması tehlikeye girdi.

Bunun üzerine açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü, hem Beşiktaşlı seyircilerin stada girmesine izin verilmeyeceğini, hem de Beşiktaşlı oyuncuların bulunduğu kafilenin otelden ayrılmamasına karar verdi.

Stat etrafında emniyetin sağlanamaması ve gerginliğin her geçen saat daha da artması nedeniyle Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasının iptaline karar verildi.

Öte yandan, güvenlik gerekçesiyle şehir girişinde bekletilen Beşiktaş taraftarı da maçın iptal edilmesiyle birlikte İstanbul'a geri gönderildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Maçın iptal edilmesi, bu maçın ileri bir tarihte de oynanmayacağı anlamına geliyor. Yani Bursaspor-Beşiktaş maçı ileri bir tarihte de oynanmayacak. Maç hakkındaki kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

MAÇ ÖNCESİ NELER OLDU?

İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı çerçevesinde 7 yıl aradan sonra Bursa Atatürk Stadı'na girişlerine izin verilen Beşiktaşlı taraftarların, bu akşam saat 20.00'de yapılacak maçı izlemesini istemeyen yeşil beyazlı taraftarlar, Bursa Atatürk Stadı çevresinde toplandı. Polisin, Beşiktaşlı futbolcu ve taraftarların geçişi için güvenlik önlemleri aldığı sırada bazı yeşil beyazlı taraftarlar, ''Beşiktaşlı taraftarların stada alınmasını istemiyoruz'' diyerek polisle tartıştı.

Polisin güvenlik önlemi almasını engellemeye çalışan taraftarlarla emniyet güçleri arasında arbede çıktı. Bu sırada bazı taraftarlar, ellerindeki taşları ve şişeleri polise attı. Polis, biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı. Biber gazından, taraftarların yanı sıra çevreden geçen vatandaşlar ve polisler de olumsuz etkilendi. Gazdan etkilenen polisler birbirinin yüzüne su dökerek yardım etmeye çalıştı.

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

Polisin müdahalesine rağmen stat çevresinden ayrılmamakta direnen yaklaşık bin kişilik taraftarın bir kısmı, arbedede tezgahını bırakıp kaçan esnafın sopalarını da ellerine geçirdi. Bin kişilik gruptaki, çoğunluğunun elinde sopa ve taşlar bulunan taraftarların buradaki bekleyişi sürüyor. Gruplala polis arasında sık sık arbede yaşanırken taraftarlar zaman zaman polisi taş yağmuruna tuttu.

DÜKKANLARA TAŞ YAĞMURU

Bu arada, bazı taraftarlar, dükkanlara taş yağmuruna tuttu. Bazı taraftarlar ise stadyumun VIP girişi kısmındaki bariyerleri aştı. Çıkan arbede sırasında yaralılar var.  Yaralıların hastaneye taşınması için polis telsizinden ''ambulans'' istendi.

Osmangazi Kaymakamlığı önünde biriken bir grup da stadyum istikametine yürüyüşe geçti.

BEŞİKTAŞ TARAFLARI ŞEHRE ALINMAYACAK

Çıkan arbede üzerine Orhangazi ilçesi girişinde bekletilen Beşiktaşlı taraftarların, şehre girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

İŞTE BURSA'DAKİ ÇATIŞMA ANLARI