BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.391,85
HABER /  DÜNYA

Ladin son eşine kaç para başlık verdi?

Ladin'in baskında vurulan eşi Emel ile ilk karısı Seda'nın El Kaide lideri hakkında yaptıkları açıklamalar ortaya çıktı.

Abone ol

El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in baskında vurulan eşi Emel ile ilk karısı Seda'nın El Kaide lideri hakkında yaptıkları açıklamalar ortaya çıktı. İşte Ladin'in kadın tercihinden, verdiği başlık parasına kadar bilinmeyen özellikleri.

LADİN'DEN SON EŞİNE BAŞLIK PARASI

Baskında yanında bulunan 29 yaşındaki son eşi Emel Ahmet Abdulfattah, bacağından yaralandı. Pakistan'ın Ravalpindi kentindeki bir hastaneye kaldırıldı. Şu an Pakistan askerleri tarafından sorgulanıyor. Emel 2000 yılında Ladin'le evlendi. Usame Bin Ladin o sıralar Pakistan'daydı, Yemen'de çok güvendiği bir arkadaşı olan Ebul Fida'ya "evlenmek istiyorum" dedi sonra istediği kadın tipinin özelliklerini anlattı, "genç olsun, sessiz sakin olsun, cömert, kendini geliştirmiş, dindar biri olsun" dedi ama bulacağı kadının diğer eşlerini kıskandırmasından da endişe ediyordu. Daha sonra Yemenli arkadaşı Emel'i önerdi, Pakistan'a giderek Ladin ile evlendi. Ladin Emel için başlık parası olarak tam 10 bin Dolar değerinde altın verdi.

EMEL: ABD SALDIRINCA ÇOCUKLARI ALIP BİR MAĞARAYA GİRDİK

11 Eylül 2011 saldırılarının ardından Afganistan'daydılar, Amerika Afganistan'a saldırmıştı, Emel Abdulfattah o günleri, "Amerikan askerleri saldırılara başlayınca biz Afganistan'daki dağlara çıktık, çocukları yanımıza alarak, bir mağarada tam 2 ay saklandı, 2 ay sonra bazı adamlar geldi ve bizi Pakistan'a götürdü" diye anlatıyor.

Afganistan savaşının ardından Ladin, son eşini ülkesi Yemen'e gönderdi. Bir süre Yemen'de kalan kadın savaştan sonra tekrar Ladin'in yanına döndü ve 2005 yılından itibaren Pakistan'ın Abbotabad kentindeki o meşhur evde yaşamaya başladı.

SEDA: KULÜBEDE YAŞADIK

Ve Ladin'in ilk eşi Seda. O yıllar önce Ladin'le evlendi. O zamanlar terörist değildi. Ladin'i Suudlu bir milyarderin oğlu olarak tanıyordu fakat milyarder diye evlendiği kocasıyla Afganistan'da bir kulübede yaşamaşa başlayınca öfkelendi. Seda Ladin'le evliliğini şöyle anlattı, "Milyarderin oğluyla evlendim diye biliyordum ama o sarayda yaşamayı Afganistan'da bir kulübede yaşamaya tercih eden biriydi, ben de öyle yaptım, saray yerine küçücük bir kulübede yıllarca yaşadım".