BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İşte Bin Ladin'in son görüntüleri

Pentagon, Usame Bin Ladin'in 5 yeni video kaydını yayınladı. İşte Ladin'in son görüntüleri;

Abone ol

Pakistan'da ABD ordusunun özel SEAL timlerinin gerçekleştirdiği Ladin ve oğlu dahil 5 kişinin öldürüldüğü 'Geronimo Operasyonu'na dair bir çok soru kafaları karıştırmaya devam ediyor.

ABD yönetiminin çelişkili açıklamalarıyla giderek şaibeli hale gelen Ladin operasyonu, Başkan Obama'nın kamuoyuna açıkladığı senaryoyu yalanlayan yeni bir ayrıntının ortaya çıkmasıyla daha da tartışmalı hale geldi.

25 DAKİKA GÖRÜNTÜ ALINAMAMIŞ

Obama ile ekibinin, operasyonu Beyaz Saray'da naklen izlediklerine ilişkin, fotoğraflara da desteklenen haberi tekzip eden açıklama, CIA Başkanı Leon Panetta tarafından gündeme getirildi. Daily Telegraph gazetesi, "Peki Başkan Obama ne izliyordu?" başlıklı haberinde, Panetta'nın, operasyon sırasında komandoların miğferlerine monte edilmiş kameralarla bağlantının 25 dakika süreyle kesildiği sözlerini aktardı. Gazete, bu açıklamanın baskın sırasında ne olup bittiği konusunda Beyaz Saray'dan verilen bilgilere ilişkin yeni soru işaretleri yarattığının altını çizdi. Beyaz Saray, hafta başında Ladin'in silahlı olduğu, eşini canlı kalkan olarak kullandığı ve eşinin öldüğü iddialarından da geri adım atmıştı.

PENTAGON'UN AÇIKLAMALARI YALANLANDI

Usame Bin Ladin'in ölü ele geçirildiği operasyonun ertesi günü tüm dünyada, Pentagon tarafından verilen brifing konuşuldu. Pentagon yetkilileri operasyon film gibi gerçekleşti demişlerdi. 'Geronimo Operasyonu'nda düşen helikopter, dakikalarca süren çatışma, Ladin'in canlı kalkan olarak kullandığı ölen eşi, El Kaide liderinin silahla direnmesi ve CIA Başkanı'nın operasyonu saniye saniye bir askerin miğferindeki kameradan izlemesi gibi nefes kesici gelişmeler yaşanmıştı. Ancak baskının üzerinden saatler geçtikçe Pentagon'un açıklamasının aksi yönünde açıklamalar yapıldı. İlk açıklama Ladin'in eşinin ölmediği; Ladin'e siper olmak isterken askerler tarafından vurulduğu oldu. Ardından El Kaide liderinin silahsız olduğu itiraf edildi.

NEW YORK TIMES: SADECE 1 KİŞİ SİLAHLA DİRENDİ

New York Times'ın Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberde villada sadece tek bir kişinin tabancayla direndiği, onun dışında kimsenin askerlere tek bir kurşun atmadığı belirtildi. Böylece askerlerin, oda oda dolaşıp silahsız sivilleri öldürdükleri ihtimali kaldı. Aynı şekilde Black Hawk helikopterin de evin çatısından açılan ateşten değil teknik arıza nedeniyle düştüğü açıklandı. Ladin'in ise, "Silahına uzanmayı düşündüğü için" öldürüldüğü iddia edildi.

OPERASYON YAPILAN YER VİLLA DEĞİL, BAKIMSIZ BİR EV

Ladin'in 6 yıl yaşadığı söylenen evin de 1 milyon dolar değerinde bir villa değil, duvarları rutubet içinde, boyaları dökülmüş, havalandırması yetersiz bir izbe ev olduğu ortaya çıktı.

YENİ SİMÜLASYON KONUŞULUYOR

Operasyona dair iddialar üzerine daha öce hazırlanan simülasyona bir yenisi daha eklendi. Görüntüde askerlerin 1'i kadın 3 kişiyi öldürmesi ardından Usame Bin Ladin'in bulunduğu odaya girerek önce eşini bacağından vurmaları ardından da Ladin'i vurmaları simule edilmiş. Görüntüleri hazırlayan televizyon kanalı, ilk etapta ölüdürlen erkeklerden ikisinin silahlı olup, saldırıda bulunmadıklarını ancak yanlarındaki kadın ile öldürüldüklerini, Ladin'in oğlunun ise da 3 kişinin öldürülmesinin ardından merdivenlerde öldürüldüğünü belirtti.

Pentagon, Usame Bin Ladin'in 5 yeni video kaydını yayınladı.

Pakistan'da öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e operasyonun yapıldığı konutta ele geçirilen malzemelerin, El Kaide liderinin örgüte aktif biçimde liderlik ettiğini gösterdiği belirtildi.

ABD'li yetkililer Bin Ladin'in daha önce yayımlanmamış 5 videosunu da yayınladı. Videolardan birinde Ladin kendisini televizyonda izlerken, birinde de Amerikan halkına hitap ediyor.

İŞTE O VİDEO