BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan cemaatle iktidarı paylaşmaz

Gülen ceemaatinin siyaseti paylaşmak istediği iddiaları için Can Paker çarpıcı bir yorum yaptı.

Abone ol

İNTERNET HABER - AK Parti - Cemaat arasındaki gerilime dair bir çarpıcı açıklama da Can Paker'den geldi. Kızkardeşi Canan Barlas ile evli olan Mehmet Barlas'ın 'Cemaatler sivil toplum örgütü değil' sözleri üzerine konuşan Paker, siyaset mekanizmasının içine girmelerinin mümkün olmadığını yüzde 50 oy alan Erdoğan'ın iktidarı paylaşmayacağını söyledi.

CHP'li bir aile kökenine sahip kendisini de 'Beyaz Türkler' sınıfından olarak tanımlayan Akil İnsanlar Heyeti'nde de görev yapan TESEV eski Başkanı Can Paker Türkiye'nin tarihine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

'e konuşan Paker, Erdoğan'ın Türkiye'nin bir şans olduğunu yaptığı uygulamalarla Beyaz Türkler'in ondan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

KÖYLÜ YAPIDAN ORTA SINIFA

YÜZDE ELLİ OY ALAN ADAM SİYASETTE ORTAK OLMAZ

Mehmet Barlas'ın 'Cemaatler Sivil Toplum Örgütü değil' sözleri hakkındaki görüşleri:

Benim dediğim şu; bu bir networktür. Bu networkün belirli hedefleri vardır. Bütün hareket için söyleyemem ama hareketin içinden bazılarının kafasında 'Biz de siyasetin içinde olalım, karar verelim' düşüncesi oluşuyor. Karar veremezsiniz… Türkiye'de artık yüzde ellilerde oy alan bir adam sana siyasette ortak olmaz. TESEV de siyasete etki etmek istiyordu, siz de edin. Ama siyasi karar mekanizmasının içinde olamazsınız.


28 Şubat'ı da sayarsak şimdiye dek dört darbe gerçekleşmiştir. Ancak bu arada Türk halkı da daha köylü olan yapıdan orta sınıf yapısına geçmiştir. Orta sınıfın karakteri de özgürlüktür. Dolayısıyla bu sınıf, darbelerin yukarıdan aşağıya empoze ettiği yaşama biçimini çok zor kabul eder. 27 Nisan e-muhtırasında gösterilen tavra baktığımız zaman orta sınıfın büyümesiyle yukarıdan darbeyle gelen baskılara karşı koyacak gücün oluştuğunu görüyoruz.

CUMHURİYET'İN SIRTINI YASLADIĞI ZÜMRE

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zaman Müslümanlar ve Kürtler vardı. Ama Türkiye'deki askeri oligarşi, bu gerçek siyasi yapıları iktidara ortak etmemek için irtica ve bölücülük iddialarıyla devre dışı bıraktı. Bu arada sırtını yaslayacağı bir yapıya ihtiyaç duyduğu için de yapay bir zümre oluşturdu. İçlerine benim de dâhil olduğum 'Beyaz Türkler' yaratıldı.

BEYAZ TÜRKLERİN ÖZELLİKLERİ

Beyaz Türkler lisan bilirler, Avrupa'ya giderler, okumuş yazmışlardır ve kendilerini Türkiye'nin sahibi olarak görürler. Artı, bunlar 80 küsur yıl gümrüklerde korunarak sanayici yapıldılar. Bu zümre, yıllar yılı ekonomik olarak korundu.

İKİ SINIF REKABETİ

Zaman değişti . Özal dönemi geldi ve Anadolu'da altyapı güçlendi. Bu da 'Anadolu Aslanları' dediğimiz yapıyı ortaya çıkardı. Böylece Türkiye'de iki türlü orta sınıf meydana geldi. Bir sınıf Cumhuriyet'in koruduğu, diğer sınıf ise hakikaten bileğinin hakkıyla oraya gelenlerdi. Bu iki sınıf her alanda rekabete girdiler.

BEYAZ TÜRKLER BİLMEDEN OY VERİYOR

Bütün seçimleri analiz ettiğimizde halkın bilerek oy verdiğini görmüşüzdür. AK Parti'den en büyük memnuniyet sağlık konusunda. Artık kimse hastane kapılarında beklemiyor. Diğer memnun olunan alan ise mesken sıkıntısının TOKİ ile giderilmiş olması. Yapılan yollar ve eğitim. Bunlara baktığımızda ne cehalet, ne din ne kömür ne de makarna var. Bu iddiaları ortaya atanlar, kendilerini kandırıyorlar. Esas bilmeden oy verenler Beyaz Türkler.

ESAS CEHALET BUDUR

'Laiklik elden gidecek' diyen kim olursa olsun ona oy veriyorlar. Bu partilerin programı var mı, eğitim konusunda, sağlıkta ne yapacaklar diye sormuyorlar. Esas cehalet budur, cahil olan onlardır. AK Parti seçmeni fevkalade bilinçli.

ERDOĞAN TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS

Tayyip Bey, özellikle iki nedenden ötürü Türkiye için büyük şanstır. Türkiye'nin en büyük sorunu asker sorunuydu. Askeri vesayetin olduğu yerde hakkaniyet olmaz. Nitekim uzun yıllar bu vesayet, Müslümanlara irticacı Kürtlere de bölücü diyerek gerçek muhalefet gücü olan bu iki gruba büyük haksızlık yapmıştır.


Bayramoğlu'ndan iddialı Cemaat-AKP yazısı

Cemaat ile AK Parti arasındaki kavgaya dair en iddialı analiz Ali Bayramoğlu'ndan geldi. Bayramoğlu'na göre siyasi kartlar yeniden karılıyor.

cemaat-artik-siyasi-bir-sembol.jpg