BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  DÜNYA

Başkan Nezaket Atasoy’dan Arap Devletler Zirvesi

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Arap Devletler Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fatah Naciri ...

Abone ol

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Arap Devletler Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fatah Naciri ile görüştü. Görüşmede Mısır’da yaşanan olayları ele alan Başkan Atasoy, “Mısır’da en kısa zamanda erken seçim kararı alınmalıdır” dedi.
Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Ortadoğu’da yaşanan olaylar hakkında bilgi almak için Ankara’da Arap Devletler Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fatah Naciri ile görüştü. Görüşmede Mısır’da yaşanan olaylara değinen Başkan Atasoy, Büyükelçi Naciri’ye Arap Devletler Birliği’nin Mısır’da yaşanan olaylara sesiz kalmaması gerektiğini söyledi.
Kanlı saldırı sonucu Mısır’da binlerce insanın şehit olduğunu belirten Başkan Atasoy, “Mısır’da ki darbecilere Arap devletleri dur demeli. Yani Arap devletleri,Mısır darbesini kabul etmeli ve gerekeni yapmalıdır” dedi.
İslam dünyasının yaşanan olaylar karşısında sesiz kaldığını ifade eden Başkan Nezaket Atasoy, “Biz kardeşiz, birbirimizi desteklememiz gerekirken aksine
Müslümanlar birbirini öldürüyor. Bu zulme dur denilmelidir” ifadelerini kullandı.
Arap Devletlerini Mısır halkı için birlik olmaya çağırarak gerekli müdahalelerin yapılmasını isteyen Nezaket Emine Atasoy,“ Mısır’da en kısa zamanda erken seçim kararı alınmalıdır. Yeni bir hükümet kurulmalı dünya Mısır halkının iradesine saygı göstermelidir” diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ NACİRİ: “BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN DUYGUSAL DAVRANMAMALIDIR”
Büyükelçi Mohammed el Fatah Naciri, yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, “Bizde Arap Devletler Birliği olarak Mısır’da yaşanan olayları kabul etmiyoruz. Hayatını kaybeden insanlar için üzülüyoruz. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ve Müslüman kardeşlerin devlet tecrübeleri yoktu. Bu yüzden Mısır
devletini ve Mısır halkını yönetemediler” dedi.
Büyükelçi Ekselansları el Fatih Naciri, Türkiye- Mısır İlişkilerine değinerek sözlerine şöyle devam etti: “Mısır ve Türkiye kardeş dost ve müttefik ülkedir. Bu yüzden dostlukları ve ittifakları uzun yıllara dayanır. Bu ittifak, hükümetler arası değil, halklar arasıdır. Türkiye, Mısır’da taraf olmamalıdır. Dış politika bunu gerektirir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan duygusal davranmamalıdır. Çünkü Türkiye, Ortadoğu’ya ve İslam dünyasına model ülkedir.”
(İHA)