BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.402,38
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Bunların terör örgütünden hiçbir farkı yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'dan Gülen'e ve cemaate çok sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

Fethullah Gülen için "Yatak odalarını izleyenden alim olmaz" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Bunlar montajcı, bunlar dublajcı, bunlar sahtekar, bunlar haşhaşi, çete, çete, örgüt. Bunların terör örgütünden hiçbir farkı yok" dedi.

Erdoğan, himmet, zekat ve kurban derisi toplayarak milleti aldatmakla suçladığı cemaate "Bundan sonra bizden bunlara su yok, su." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hatay'da düzenlediği mitinge katılarak halka hitap etti. Hedefinde yine Pensilvanya vardı. Telefon dinlemeleri üzerinden yüklendiği Gülen'i ağır sözlerle eleştirdi. İşte cemaati ayağa kaldıracak sözler.

Hataylı Bayezid-i Bestami hazretleri ''Bir kimse havada uçacak kadar keramet gösterse dahi ona aldanmayın.  Asıl onun, Allah'ın emir ve yasaklarını nasıl koruduğuna dikkat edin'' buyuruyor. Kendi kendisine keramet izafe etmekle veli olunmaz, kendi kendisini övmekle, kendisini uçurmakla ermiş olunmaz. Kendi nefsini bilmeden kişi alim olmaz. İşte görüyorsunuz en yakın arkadaşının bu Pensilvanya'daki zat hakkında söylediklerini dinlediniz değil mi? 'Yanına gittiğimizde bizimle ilgili şeyler konuşuyordu. Çok enteresan, bunu keramet zannediyorduk. Meğer telefonlarımızı dinliyormuş.' İnsanların özel hayatlarını dinleyenlerden alim olur mu, arif olur mu? İnsanların mahrem görüşmelerini dinleyenden alim olmaz. İnsanların yatak odalarına kadar girenden, oraları izleyenden, kaydedenden alim olmaz.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN HİÇBİR FARKI YOK

-Başbakanla ilgili de şu anda açıklayabildikleri kadar açıklıyorlar ama benim abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. Bunlar montajcı, bunlar dublajcı, bunlar sahtekar, bunlar haşhaşi, çete, çete, örgüt. Bunların terör örgütünden hiçbir farkı yok.

BİZİ SÖYLE SÖĞÜŞLEDİLER

Bunlar, hem paralarımızı aldılar, bizi böyle söğüşlediler. 'Himmet, zekat, sadaka' dediler, koyunlarımızı, kurbanlarımızı aldılar. Bunlara bundan sonra 'artık yeter' deyin. Artık olimpiyat molimpiyat hak getire. Bundan sonra bizden bunlara su yok. Bunların yayın organlarını sakın ha satın almayın, yandaşlarının, yandaş medyalarının yayın organlarını asla satın almayın. Bunlara dersi böyle vermek lazım. Nasıl olsa bunlar ananasçı. Ananaslar bunlara bir yerden geliyor. Rafineri bunlarda geliyor.

BU NASIL CEKET?

Nasıl hoca efendiyse, bir ceketi varmış. Ceketin cebine CHP de  MHP de, şirketler, rafineriler, milyarca dolar sığıyor. Bu nasıl ceket? Bu nasıl bir hoca efendilik. Sen hocalığını yap, bırak da tüccarlığı başkaları yapsın. Ondan sonra dürüst, samimi ol. Yavrularımızı alıp, evlerde beddua seanslarıyla Başbakan'a beddua...  İşte geçenlerde yine çıktı, gerçek yüzleri çıkıyor ortaya. 'O uzun, çok hainlik yaptı' diyor. Ben bu milletime ihanet içinde olmadım, hamdolsun, sadece hizmetinde bulundum. Ama sen dürüstsen, eğer samimiysen niçin bu ülkeden 99'da madem herhangi suçun yoktu, buradan kaçıp Pensilvanya'ya gittin, niye kaçtın, neden?

EMEKLİ DİYE YUTTURDULAR

Demek ki su kaçağı var. Emekli diye yutturdular, emekli filan değil, istifayla ayrıldı ve paralel yapı, ona da yeşil pasaport uydurdu, çünkü ilkokul mezunu, pasaport alamaz. O pasaportla kaçıp gitti. Sordular, verilen cevap, inzivaya çekilmiş. İnzivaya çekilecek bizim yerlerimiz yok mu? Hatay, Konya, Erzurum, İstanbul'da inzivaya çekilseydin, Ankara'da Hacıbayram-ı Veli gibi orada inzivaya çekilseydin. Bunlar da yetmiyorsa Mekke, Medine'de çekilseydin. Ah kardeşlerim ah. Hep böyle aldattılar, genç nesillerimizi aldattılar, yavrularımızın beynini yıkattılar. Adeta kendilerini öyle bir noktaya taşıdılar ki 'O söylediyse onda bir hikmet, keramet vardır'. Hayır, böyle birşey yok. Bu oyunu inşallah bozuyoruz.