BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Binali Yıldırım'dan İzmir için açıklama

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir ile ilgili yapılacak projeleri ve gelişmeleri anlattı..

Abone ol

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İzmir bir gelişim istiyorsa, işsizliğin azalmasını, turizmin gelişmesini, şehrin uzun vadede kalkınmasını istiyorsa, kısacası hak ettiği yere gelmek istiyorsa, ben İzmir’e hizmet etmeye hazırım. Karşınızda daha iyisini fazla iyisini yaparım diyen biri var. İzmir bu sesi duysun istiyorum” dedi.

Binali Yıldırım, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi'nin 'Dost Meclisi Toplantısı'na katıldı. Balçova Özdilek Whyndam Otel'de düzenlenen toplantıda konuşmasına "İzmir hazırsa İzmir'i hak ettiği yere taşıyacak isim tam da karşınızda duruyor" diyerek başlayan Yıldırım, "İzmir hazırsa ben hazırım. Hemen kolları sıvayıp, işin başına geçeceğiz" diye konuştu.

TELEFERİĞİ BIRAK ÖNCE METROYU BİTİR
Seçime az bir süre kaldığını ve mührün değerli İzmirlilerin elinde olduğunu ifade eden Yıldırım, İzmir'in olmayan altyapısını, yeterince kullanılmayan toplu taşımacılığını, çöp dağlarını, kısacası vizyonsuz yöneticiler nedeniyle kan kaybettiğini dile getirdi. Sokakta karşılaştıkları İzmirlilerin 'Kurtarın bizi' çığlıklarını duymazdan gelemeyeceklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "İzmir'de teleferik yapılacağını açıklamışlar, teknik olarak mümkünü olmayan bir şey. Teleferik yapmayı planlayacaklarına 10 yıldır 18 kez açacakları tarihini verip açamadıkları metroyu bitirsinler. Şimdi artık tarih de veremiyorlar, 'bir aralık açarız' diyorlar."

İZMİRLİ BAŞARISIZ YÖNETİCİLERİ BİLİYOR
Sözleri sık sık alkışlarla kesilen ve İzmir'in dört bir yanından 'hizmetsiz günlere yeter artık' seslerinin yükseldiğine vurgu yapan Binali Yıldırım, şöyle devam etti: "Yerel yöneticilerin başarısız oldukları kesin de ne yazık ki başarısız olduklarını kendileri bilmiyor. Öyle bir açmaz var. Ama İzmirliler biliyor. İzmir'de ideoloji diyerek şehri zarara uğratmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Böyle hiçbir işe yaramayan laflarla İzmir'i yönettiklerini sanıyorlar. Bir icraat, bir çalışma, bir uğraş, bir hizmet yok. Daha önemlisi hizmet etmek gibi bir dertleri yok. Ama ben bu oyunu İzmirlilerin bozacağına inanıyorum. Ben İzmir'e gelecek vaad ediyorum. Karşınızda duran bu adam 'Yaparım' diyor. Türkiye'nin dört bir yanında yapan biri, İzmir'de de neler yapabileceğimizi hesap edebilir."

İZMİRLİLERE HİZMET ETMEYEREK SAYGISIZLIK YAPILIYOR
CHP'nin İzmir'de 'Odun koysak seçiliyoruz' anlayışıyla hareket edildiğini ve tek adamın istekleri doğrultusunda adayların belirlendiğini ileri süren Yıldırım, "İzmir'de hizmet dışında her şey konuşuluyor, sıra bir türlü hizmetlere gelmiyor. Bu şehirde yaşayanlara hizmet edilmeyerek saygısızlık yapılıyor. "Yata otura seçim alıyoruz" anlayışıyla hareket ediyorlar. Ama bunlar İzmirlilerin nazarından kaçmıyor. Projeleri ısıtıp ısıtıp tekrar gündeme getiriyorlar. Nasıl olsa yapılmadığı için her seçimde aynı projeler ortaya çıkıyor. Vahim bir durum" diye konuştu.

İZMİRLİLERE YALAN SÖYLEMEYİN
İzmir'in 10 yıldır başkanlık koltuğunda oturan başkanın 'Daha çok iş yapacağım ama hükümet engelledi' sözünün gerçekle örtüşmediğini bildiren Yıldırım, şunları kaydetti: "İzmir'in yüzde 91 bütçesi hükümet tarafından gönderiliyor. Bakıyorsunuz, İzmir Belediyesi'nin yatırıma ayırdığı paranın yüzde 40'ı kullanılmış. Gönderilen paraları kullanamamış. Neresinden bakarsanız bakın bir tutarsızlık var ve dökülüyor. İzmirlilere yalan söylemenin anlamı yok."

DÜNYANIN ÜNLÜ ŞİRKETLERİNİ İZMİR'E GETİRECEĞİZ
İzmir'de dünya devlerinin gelmesini yönünde her türlü şartın mevcut olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı; "Şimdiden ünlü bir firmadan İzmir için söz aldım. İsmini şimdilik açıklamayacağım. İzmir'in değerinin artması şart. Bunun için de şehirleşmesi gerek. Ben şehrin değerini artıracağımın, zenginleştireceğimin sözünü veriyorum. Bu söz Binali Yıldırım sözüdür." Konuşmasının sonunda Yıldırım'a MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler tarafından özel bir vazo hediye edildi.