BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Twitter'dan başka yasaklar da olacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin twitter yasağına tepki gösterdi ve iktidarın bu yasakla yetinmeyeceğini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’ın “Kökünü kazıyacağız” açıklamasının ardından Twitter’ın yasaklanmasına tepki gösterdi.

Tekin, “Sadece Twitter’ı yasaklamakla kalmayacaklar, önümüzdeki günlerde Türkiye daha ilginç uygulamalarla karşı karşıya kalınacak. Özellikle buradan herkesi uyarmak istiyorum.” dedi.

SADECE TWİTTER'I YASAKLAMAKLA KALMAYACAKLAR

Sancaktepe’de seçim çalışmaları yapan Gürsel Tekin, Twitter’ın engellenmesiyle ilgili soruları cevapladı. Tekin, “Lağım patlamış, patlayan lağımı hiçbir yasakçı anlayışla durdurmanız mümkün değildir. Bu özellikle Sayın Başbakan anlamamış olabilir. Ama şunu herkesin bilmesi gerekiyor ki, bugün yasaklamış olduğunuz Twitter’ın dünyada uygulandığını, dünyada yasaklanamayacağını hepinizin çok iyi bilmesi gerekiyor. Ne olacak, Edirne’den öteye ne yapacaksınız? İzmir’den öteye ne yapacaksınız? Ardahan’dan öteye ne yapacaksınız? Niye bunlar oluyor. Kimine göre kumpas, kimine göre tuzak, kimine göre eklemeler, ama devletin vicdanına göre bütün bu belgelerin bilgilerin ortada olduğu bir dönemde bu yasanın gelmesi son derece doğaldır. Yasak gelmezse ne olur? Altını çizerek söylüyorum; sadece Twitter’ı yasaklamakla kalmayacaklar, önümüzdeki günlerde Türkiye daha ilginç uygulamalarla karşı karşıya kalacaktır, özellikle buradan herkesi uyarmak istiyorum.” diye konuştu.

‘YOLSUZLUKLARI, BAŞBAKAN’A MEKTUPLA GÖNDERDİM’

Seçime yaklaşık 10 gün kaldığını hatırlatan Tekin, “İktidarın bu patlayan lağımdan dolayı getirmiş olduğu yasaklar yetmedi, şimdi teknolojiye yasak getiriliyor. 2005 yılında Başbakan’ın e-devlet’e geçiyoruz uygulamasını şaşkınlıkla dinleyeceksiniz, ‘Biz elektronik devlet olduk’ demişti. 6-8 ay önce daha sadece Türkiye’yi değil, Türkiye’den dünyayı yöneteceklerini ifade edenler bugün Kuzey Kore gibi içine sığınan ve yasakçı bir anlayışla karşı karşıyayız. Neyi yasaklarlarsa yasaklasınlar, unutmasınlar ki ortada Cumhuriyet Halk Partisi var, CHP’ye ne yapacaksınız? Hadi ‘kuşu’ yasakladınız, Sayın Kılıçdaroğlu’na ne yapacaksınız? Bu dosyalara ne yapacaksınız? Bu dosyaya baktığınızda, bu dosya çok açık, çok net, siz her ne kadar bunu parlamentoda bunu kamuoyuna açmamış olsanız da, kamuoyunun vicdanından bunların çok somut olduğu ve çok rezilce programlarla karşı karşıya kaldığını görebilirsiniz. İstanbul’da Sancaktepe dahil olmak üzere 100 milyar dolar imar rantından, imar talanından hangi bakanların çocuklarına, hangi siyasetçilerin çocuklarının kasalarına paralar girdiğini mektupla Başbakan’a gönderdim. Ama ne yazık ki hiçbir uygulama yok. Ben ona inanıyorum ki, Sancaktepeli de İstanbullu da 30 Mart’ta bütün bu yasakçı ve talancı anlayışa son verecektir.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Facebook’u da yasaklayacağını söylediğini belirten Tekin, “Bu da şunu gösteriyor ki, sadece bu fezlekelerdeki kirlilik değil, önümüzdeki günlerde daha ciddi kirli işlerin de geleceğinin işaretidir. Bu yasakçı anlayışla ilgili Sayın Bülent Arınç nasıl bir cümle kullanacak onu bekliyorum. Yani en azından benim gördüğüm AKP’de az da olsa vicdanlı davranan bir insandır. Bu kirliliklerin içinde işi olmayan bir adamdır. Ama doğrusu bugüne kadar AKP cenahında bu yasakla ilgili verilmiş bir cevap yok şu ana kadar.” şeklinde konuştu.

‘TWİTTER’I KAPATMAYA İKTİDARIN GÜCÜ YETMEZ’

Yasaklamalara rağmen Twitter’ın kullanılmaya devam ettiğini kaydeden Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiç merak etmeyin! buna ne Tayyip’in gücü yeter, ne de iktidarın gücü yeter. Böylesine dünya ile entegre olmuş bir Türkiye’yi, hadi bunu yasakladınız şu anda dünyanın çeşitli yerlerinde 10 milyonun üzerinde yurttaşımız yaşıyor, bunu nasıl yasaklayacaksınız? Bu kadar ilkellik olabilir mi? Bu korkudan vazgeçecekler, yani tweetten korkacağınıza, kuştan korkacağınıza Allah’tan korkun kardeşim o kadar! Neyi yasaklarsanız onu cazip hale getirirsiniz. Doğal olarak şu anda maalesef uluslararası arenada Türkiye konuşuluyor. Şu anda bütün dünyada, Amerika’sından, Avrupa’sından, Asya’sına kadar bu rezalet konuşuluyor. Türkiye bunu hak etmemeli diye düşünüyorum. Sadece pisliklerinizi kapatacaksınız diye Türkiye’yi uluslararası arenada bu hale nasıl sokabilirsiniz? Hani siz küresel oyuncuydunuz? Türkiye’yi küresel oyuncak haline getirdiniz. Böyle küresel oyunculuk olur mu? Twitter’a tahammül edemeyen bir iktidarın ivedilikle istifa etmesi gerekir. Türkiye’ye daha fazla zarar vermemek için, istikrarın bozulmaması için ivedilikle AKP’nin ve Başbakan’ın istifasını bekliyorum.”