BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  GÜNCEL

Başbakanını 8 senedir dinleyen bir çete var

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, cemaatin tabanı ile tavanını birbirinden ayırarak şunları söyledi.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Başbakanını 8 senedir dinleyen bir çete var. Şimdi bunu söylerken cemaat ile çeteyi birbirinden ayırıyorum. Bu cemaate gönül vermiş samimi kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz. Onları seviyoruz. Onlardan tek istediğimiz şu oynanan oyunu fark etmeleri ve kesinlikle hakkın yanında olmaları" dedi.

Bakan Işık, partisince Gerze ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçime sayılı günler kaldığını belirterek, "Bu seçimin yerel seçim olmadığını, bu seçimin son dönemde Türkiye'de yaşanan olaylardan dolayı adeta bir referandum niteliği taşıdığını da lütfen unutmayalım" diye konuştu.

Daha önceki dönemlerde de iktidarı devirme adına girişimlerde bulunulduğunu söyleyen Işık, "Türkiye'de kim şu ülke kalkınsın, şu ülke büyüsün, şu ülke yücelsin, şu ülke dünyanın en güçlü devletlerinden biriyken yine neden aynı güce erişmesin, bunun için biz çalışalım, gayret edelim' diyen herkese aynı tezgahı aynı kumpası kurdular" ifadelerini kullandı.

İlk önce sokak olayları ile iktidarın teslim alınmaya kalkışıldığını dile getiren Işık, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın dik duruşu, sizlerin desteği ve duası o oyunu boşa çıkarmıştır. Ondan sonra 17 Aralık'ta bir yolsuzluk görüntüsünde bir operasyon. Neymiş, memlekette büyük yolsuzluk varmış. Memlekette herkes çalıyormuş, herkes çırpıyormuş. Ya Allah'tan korkun ya. Açık açık söylüyorum, kim yanlış yaparsa bedelini ödesin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatanın eli kırılsın, burnundan fitil fitil gelsin. AK Parti olarak partimizi kurduğumuz gün ortaya koyduğumuz temel prensibimizdir."

YUKARIDA BİR ÇETE VAR

Yargının ve emniyet içine sızmış bir çete olduğunu iddia eden Işık, şunları kaydetti:

"Başbakanını 8 senedir dinleyen bir çete var. Şimdi bunu söylerken cemaat ile çeteyi birbirinden ayırıyorum. Bu cemaate gönül vermiş samimi kardeşlerimiz, bizim kardeşlerimiz. Onları seviyoruz. Onlardan tek istediğimiz şu oynanan oyunu fark etmeleri ve kesinlikle hakkın yanında olmaları ama yukarıda bir çete var. Bu çete yargının içine sız, emniyetin içine sız, TÜBİTAK'ın içine sız, TİB'in içine sız, BDDK'nın içine sız. Ne yapacaksın? Bir yargı darbesi ile hükumeti düşüreceksin. Bizim zavallı Kemal Kılıçdaroğlu da onların sayesinde iktidara geleceğini düşünüyor. Eğer böyle bir çete, eğer AK Parti iktidarını düşürmeye muvaffak olsaydı seni parmağında oynatırdı. O alışkın, çünkü kasetle genel başkan oldu. Montaj kasetiyle de başbakan olmaya çalışıyor." 

Işık, bu seçimlerde özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkılmasını isteyerek, "Sandıkları öyle bir patlatın ki Türkiye'yi durdurmak isteyenlerin suratına öyle bir şamar indirin ki akıllarından böyle bir niyeti geçirmesinler" dedi.

Konuşmanın ardından Işık, Erfelek il Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı Salonu'nda partililerle bir araya geldi.