BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Berkin’in ölümü borsayı etkilemez dedi mi?

Başbakan Erdoğan, Gezi eylemlerinde yaralanan ve ölen Berkin Elvan için 'borsa etkilenmez' dedi mi?

Abone ol

Star gazetesi Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, 24 televizyonuna konuk olan Başbakan Erdoğan'ın "Berkin’in ölümü borsayı etkilemez” diye bir cümle kullanmadığını açıkladı.

Başbakan Erdoğan ile söyleşi yapan Karaalioğlu, medyada yer alan eleştirel haberlere bugünkü köşesinde cevap verdi. Yazar o akşam neler yaşandığını böyle anlattı:

"Bazı meslektaşlarımız, 24 için yaptığımız söyleşide Başbakan’ın “Berkin’in ölümü borsayı etkilemez” dediği gibi hiçbir gerçekliği olmayan bir cümleden bahsediyor. Başbakan asla böyle cümle kullanmadı. Ekonominin sağlam olduğunu anlatırken ben “Sayın Başbakan böyle diyorsunuz ama Gezi Parkı ve 17 Aralık sonrası gerginlik ve sokak hareketleri kuru ve borsayı etkiledi” derken sorunun bağlamı dışında o günkü cenazeye atfen sorunun ve sadece bir saygı ifadesi olarak şu cümleyi kullandım: “Biliyorsunuz Berkin Elvan’ı kaybettik...”

Ne Başbakan’a “Berkin Elvan’ın ölümü kuru etkiler mi” diye bir soru soruldu, ne de Başbakan soruyu böyle anlayıp cevap verdi. O akşam böyle bir cümleyi kesinlikle kullanmadı. Tamamen, kaybettiğimiz gence saygı ifadesi olarak kullanılan cümleyi çarpıtanlara kimsenin; kendilerinin bile böyle duygusuz bir soru soramayacağını, kimsenin de böyle bir cevap veremeyeceğini hatırlatmak ve kayda geçirmek istedim."