BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.434,56
HABER /  SEÇİM

Ankara'da seçim yarışı kızışıyor!

Ankara büyükşehir adayları CNN Türk'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

Abone ol
Ankara'daki seçim yarışı giderek kızışıyor. Ankara için yarışan üç aday, CNN Türk'te ardarda programa çıktı, projelerini anlattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Mansur Yavaş'ı hayal satmakla suçlarken, MHP'li Mevlüt Karakaya'nın afişler konusundaki iddialarını ise reddetti.

MHP'li Karakaya, Ankara'daki seçimlerde iddialı olduklarını ve 30 Mart'ta patlama yapacaklarını söylerken CHP'li Yavaş ise Ankara'daki son anketlerde her iki rakibini de geride bıraktığını iddia etti. 


CNN Türk ekranlarında yayınlanan Başkent Günlüğü'nün ilk konuğu MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya oldu. Karakaya, Ankara'da seçimlerin bilinçli olarak iki parti arasında geçeceği algısının yaratılmaya çalışıldığını; ancak 6 ay önce başladığı seçim çalışmalarında bugün ipi göğüsleyecek noktaya geldiklerini söyledi. İşte Karakaya'nın açıklamaları;

"Ankara'nın geliri, Ankara'nın rantı Ankara için kullanılmadı. Ankara'nın kaynağı çok! Bir Ankara hayal edin diyorum.
 
Ankaralıya söz veriyorum, Ankara'nın paralarını çar çur etmeyeceğim. Tüm aileler için 10 metreküp suyunu tüm ailelere ücretsiz vereceğiz. Bir kere Ankara'nın kaynak sorunu yok! Sosyal yardımlar nasıl dağıtılıyor, tırlarla Ben bunu bir kartla bu yardımların dağıtımını gerçekleştireceğizdir. Bu  şekilde, dağıtım maliyetlerini de düşürmüş olacaksınız.

"ANKETLER ÇARPITILIYOR, BUNLAR MATEMATİK BİLMİYOR" 
 
Bu seçimin kaybedenleri anketler olacak. Adayın biri çıkıp diyor ki 51, diğeri diyor ki 54 oluyor. Bunlar matematiği de bilmiyor. Ankara'nın her tarafında Ankara'daki afişlerim indiriliyor. Melih Bey'in ekipleri bunu indiriyor. CHP'nin afişlerine dokunuymuyor, MHP'nin afişleri kaldırılıyor.

Sahaya indiğinizde iki aday verilmeye çalışılıyor. Durum bu değil! 30 Mart seçimlerinin akşamı bunu sonucunu göreceğiz. Altı aydır alandayım ve Ankaralı bizi tercih edeceği konusunda herhangi bir şüphem yok. Bir duruma bakarken bilimsel metodlar uygulanmalı. Bir kaç araştırma yaptık! İkili yarışmayla ilgili bir çalışma yaptık. Ankara'da önünüze iki seçenek konursa hangisini secersiniz dedik, "Melih Gökçek mi Mevlüt Karakaya mı" diye sorduk. Saha bizden yana kullanıyor. "Melih Gökçek mi Mansur Yavaş mı" dediğimizde seçmen, Melih Gökçek'i tercih ediyor. Aynı yarış "Mansur Yavaş mı Mevlüt Karakaya mı" dediğimizde ise yine Mevlüt Karakaya sonucu çıkıyor. Böyle bir geçişte seçmen her iki koşulda da bizi tercih ediyor.
 
"İLÇELERDE CHP YOK"
 
Ankara'da 25 tane ilçe var. Ben altı ay önce çıktığımda, Ankara MHP'nin deniyordu. Birden bir ses çıktı ve CHP, sağdan bir aday çıkarırsa alabilir denildi. Bilmedikleri şey taşranın da büyükşehir oylarına katılınca CHP'nin oyları düştü. CHP, büyükşehirde sonuç alamadığı için buradaki seçmen bizden yana bir tercih kullanıyor. 
 
Gökçek, üç dönemdir sol gelmesin diye kendisine Ankaralı seçmeni esir etti. Bu planlamalar
yapıldığında, 17 Aralık çıkmamıştı, tape'ler çıkmamıştı. AKP ve MHP'nin aynı seçmen
yapısına bakıyor. Bu olaylar nedeniyle MHP'nin oylarında patlama meydana geldi. Birileri
hala ikili yarış diyor ki kızmıyorum sadece gülüyorum.

GÖKÇEK'E SERT SÖZLER 
 
Melih Gökçek, bugüne kadar MHP'den geçinmiştir. O bir hadsizliktir. MHP'nin yarım asırlık
bir geçmişi vardır. Daha 10 yıllık bir partinin bunu söylemesi lazık. Millet kandırılıyor. CHP sadece iki ilçede var. Diğer ilçelerin hiçbirinde yok CHP.  Bir parti bir aday konusunda oturup anlaşma yaptı ama burada ankaralı yok.
 
Şu anda Mart'ın başı itibariyle CHP ile aynı sıradayım. Gökçek'ten ise biraz gerideyim. Net
olarak söylüyorum, Ankara seçimlerinde MHP vardır ve başa baş bir yarış götürmektedir.
Gökçek gitsin diyorlar. Eğer gerçekten Gökçek'in gitmesi isteniyorsa o zaman tek seçenek
MHP ve MHP'nin adayıdır.
 
MELİH GÖKÇEK'İN AÇIKLAMALARI
 
Bugün TV'ye çıkmıştı CHP adayı. Bana epey suçlamalarda bulunmuştu. Önce katılımcılara mesaj çektim. Cevap alamayınca, üst yönetime başvurdum, cevap hakkı için. Ben iki tane soru sordum. Siz bol miktarda iddialarda bulundunuz. Dar gelirli aile ve su ve ulaşımda indirim yapacağınızı söylediniz. Ben yaparım dedi. Hesaplasa bunun 1.6 katrilyonlira tutuyor. Ben toplam 5 yılda 5 katrilyon lira yatırım yapıyorum. Halbuki bu arkadaşın yapacağı yatırım sadece 8 katrilyon lira tutuyor. Nereden bulacaksınız bu kaynağı diye sordum cevap veremedi. Ben kaynağı bulacağım dedi ve imar rantlarını söyledi. Bunu anlattığım için devreye sunucu arkadaş girdi. Araya girmeyin dedim, gayet rahat konuştuk. Bugün TV bunun üzerine yayını kesti. Kendisi ismini vermeyim ama bu arkadaş CHP'yi destekliyor ve oyunu da oraya verecek bu kadar söyleyeyim.
 
YAVAŞ'A CEM UZAN BENZETMESİ
 
Sayın Mansur Yavaş son derece tutarsız konuşuyor. Belediyeciliği bilmiyor, her konuda atıyor.
Sadece umut dağıtıyor. Biliyorsunuz Cem Uzan vardı, her konuda attı yüzde 7 attı. Sanırım danışmanları demiş ki bol bol atın ve biz bu halktan yüzde 7 oy alırız dediler. Bunun için yapıyorlar. 
 
SU İNDİRİMİ
 
CHP'nin belediyeleri var. İzmir, Mersin ve Eskişehir var. Hangisi ücretsiz veriyor, hangisi indirimli yaptı?  Bunlar seçimlerden seçime insanların hayallerini satın almaya çalışıyorlar.
 
Kendisi Beyşehir belediyesine geldiğinde ilk işi su fiyatlarına zam yapmak oldu. 13 kuruşu 25 kuruş yaptı ve yüzde 90'nın üzerinde zam yaptı. Ben 14'ü 15 yapıyorum kendisi 13 kuruştan 25 kuruşa getiriyor. Kendisini bıraktığı zaman 1 lira 40 kuruştu.

Beypazarı'nda hiç kanalizyon yaktı hepsi delik deşikti. Oraya kanal döşetik. Su arsenilikliydi su aynı zamanda kireçliydi, içilmiyordu. Orada biz su arıtma tesisi kurduk. Suyun en pahalısını o sattı. Madem sen samimi bir arkaşsın neden ilk geldiğinde yüzde 90 zam yaptın. Biz neden sana inanalım.
 
MHP'Lİ KARDEŞLERİME BORCUM VAR
 
Ben hiçbir zaman MHP'nin afişini indirtmem, CHP'nin kini de indirtmem. Hele hele MHP'nin kini hiç indirtmem. Ben siyaset hayatıma girerken MHP ile ittifak yaparak milletvekili girdim. Ben MHP'li arkadaşlara sempatim var, üzerimde haklarım var. Ben diyorum ki kendimden MHP'yi ayırt etmiyorum. Yüz konuyu alt alta yaz iddia ediyorum 90'nında uzlaşma sağlarız. Gelin AK parti'ye katılın dememdeki kasıtta budur. Ben hala onda da ısrarlıyım. Partinizi bırakın demiyorum, gelin bizde siyaset yapın diyorum.
 
CHP'nin 800 tane billboardı var, hangisini kırmışız hangisi kaldırdık. Valilik emir verdi, tüm afişler toplanıyor. Kenti kirleten belediye başkanı alamaz. Kalkıp böyle yazıları duvarlara yazarsan ne yapacağız. O ses kayıtları ise doğru ama eksik. Avukatlarla konuşuyor ilgili şirket. Mustafa Varank ile olan görüşmemizi kesip, montajlamışlar.
  
MANSUR YAVAŞ'IN AÇIKLAMALARI
 
Tartışma adabını çok bilmiyor. Onunla tartışılmaz onunla kavga edilir. Melih Bey'de iyi bir panik var. Ben TV'ye çıktığım zaman projelerimi anlatmak isterim. Beni eleştirmesi hoşuma gitmiyor
değil hani! Koskaca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını kalkıp Beypazarı ile karşılaştırıyor. Ben artık Beypazarı'nı geride bıraktım artık Ankara için konuşmanın vakti!

"AK PARTİ'DEN ADAYLIK TEKLİFİ GELDİ" 
 
Bizzat AK Parti'nin yöneticisi Çankaya'dan adaylık teklifi geldi. Yine daha önce söylediğim gibi milletvekilliği için iki partiden de teklif geldi; ancak ben bunu etik bulmadığımı söyledim. Biliyorsunuz o dönemde bir mektup yazmıştım. İşte o mektup sonrası kendimi pazarlıyor gibi olurdum. Benim böyle bir şeye de ihtiyacım olmadı, olmazda.

"CAMDAN KADIN ATTILAR, PAVYON DENETİMİNE GÖNDERDİLER"
 
Herkesi kendi gibi sanıyor. İlk kez kazandıklarında göreve geldiklerinde bir kadını camdan aşağıya attılar. Biz biliyoruz ismine kadar veririm. Yine o dönemde 600 tane memuru sürdüler hatta bazı kadın memurları pavyonlara denetimlere gönderdiler. Herkesi kendisi gibi sanıyor. O gazete dağıtanları birer birer görüntüledik. Kıyamıyorum bu insanlara. Kimisi işçi kimisi
geçici işçi. Kendilerine mesajda çektim, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım.
 
"BİR KİŞİ İÇİN BİLE OTOBÜS KALDIRIRIM"
 
24 saat ulaşım olacak, olmak zorunda. Bir öğrencinin, hastası olan birisinin gece ne yapacak? Belediye binası da, çelik kafeste EGO bütçesinden yapıldı. Sonra çıkıp EGO zarar etti dersiniz. Bu kadar açık. Ben açık söylüyorum bırakın 7 kişiyi ben 1 kişi için bile otobüs kaldırırım. Benim farkım bu, insan odaklı bir yönetim anlayışıdır.
 
"ELEKTRİKLER NEDEN KESİLİYOR"
 
Yetkililer araştırsın. Bu elektirikler niye kesiliyor? Yüksek Seçim Kurulu'na da bu başvuruyu yapacağız. Telefona bir mesaj geldi. Melih Gökçek'in Çankırı'ya yaptığı hizmetleri eleştiren Mansur Yavaş'ı kınıyoruz diye. Biz bu konuda yasal haklarımızı kullanacağız. 30 Mart'tan itibaren Ankara'da kirli siyaset sona eriyor.

"KİRLİ SİYASET BİTECEK" 
 
Biraz önce sayın Gökcek'in yaptığı kirli siyasettir. Suyun kirli olduğunu söyleyerek yargılandı. Ben geçen dönem yapmadım ama bu sefer yapacağım. Sağlık Bakanlığı, Beypazarı'nın şehir şebeke suyunu incelemiş ve tehlike olmadığını duyurmuştur. El insaf insanf yaşınız ilerdi artık. Neden Beypazarlıyı bu şekilde telaşa sokuyorsunuz. Neden yalan söylüyorsunuz. Kesinlikle şikayet edeceğim. Eğer bir daha tek bir kelime etsin kendisini şikayet edeceğim.

"MHP'DEN VE AK PARTİ'DEN OY ALACAĞIM"

2009'da MHP'den aday olduğum zaman partinin Ankara'daki kemik oyu yüzde 15 civarındaydı. Sadece 1999 yılında yüzde 20- 21 olmuş. Onun haricindeki yıllara baktığınızda bu yüzde 15 civarlarında. Ben 2009 yılında aday olduğum zaman yüzde 27 oy aldım. Bu yüzde 27 oyu alırken, AK Partili de oy verdi CHP'li de oy verdi. Neden oy verdiğini biliyorum ben. Üslup ve herkesin başkanı olacağım. Gerginlikten bıkkınlık vardı ve bir çok AK Partili ve CHP'li bana oy verdi. Yine tam tersi bir çok AK Partili ve MHP'li bana oy verecek. Çubuk'ta çekilmiş fotoğraflar var. Bunlara Facebook'tan izleyicilerimizin bakmasını isterim. Bozkurt işareti yapan, zafer işareti yapan vatandaşlarımız var. AK Parti'nin işareti olsa eminim onu da yaparlar. Doğal bir koalisyon oldu. Ankara'da şu an ne var biliyor musunuz? Ankara'nın her yerinde ilçede partime vereceğim, büyükşehirde Mansur Yavaş'a vereceğim diyor. İnanın bu Ankara'nın her tarafında böyle. 

ANKETLERDE ÖNDEYİM 
 
Aralık'ta benim adaylığım yeni kesinleşmek üzereydi, CHP'nin adayı olarak sorulmuş o zaman, yüzde 27, Ocak ayında yüzde 35 şu anda yüzde 42. Melih Bey'in Aralık'taki yüzde 43, Ocak'taki 41 şu an onunki de yüzde 42 şu an itibariyle. Benim sürekli yükselen bir oy oranım var. Haftalık olarak düzenli anket çalışmasında ise onda Mansur Yavaş yüzde 44.9, Melih Gökçek 41.4'tür. En son Perşembe günü aldığımız ankettir bu.