BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o dört bakana sahip çıktı!

Başbakan Erdoğan, Meclis'e gelen fezlekelerde adı geçen bakanlara sahip çıktı, ortada suç unsuru bulunmadığını söyledi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, cemaatin 35 yıldır Türkiye'de bir şekilde örgütlendiklerini, kendilerinin de bilmeden bu yapıya destek verdiklerini söyledi. 17 Aralık operasyonunda hükümetin hedef alındığını söyleyen Erdoğan, seçimlere gitmeden iktidarı düşürme hesaplarının yapıldığını ifade etti. Erdoğan, Meclis'e gelen fezlekelerde adları geçen bakanların ise suçsuz olduğunu, ortada herhangi bir suç unsuru bulunmadığını söyledi.

Erdoğan, Kanal 7'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. Manisa'da 80 bin İzmir'de ise 180 bin kişinin mitinge katıldığını söyleyen Erdoğan, İzmir'de yönetim anlamında büyük bir haksızlığın yaşandığını bunun nedeninin de CHP olduğunu ifade etti. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları;
 
"ORADA DEVLET SIRRI VAR"
 
Belediye başkanlığımdan bu yana baktığınızda, partimin kapatılması çok talihsiz olaydı. Fakat en son gelinen noktada, bu yaşadıklarımda Paralel yapı tezgahı zirve yaptı. Tabi bu insanların içinde tanıdıklarımız var. Bu insanlara yaptığımız ikazın haddi hesabi yok. Biz bazı şeylere tahammül ettik, onları uyardık. Mesela dershane meselesi... 1-2 yıllık bir mesele değil Hüseyin Bey'in bakan olduğu zamandan beri varolan bi konu, tabi ortada büyük bir rant var. 
 
Bunların hepsini bi yere koyun bu adamlar Başbakan'ı dinliyor ve mahkeme kararı var diyorlar. Bir Başbakan'ın dinlenmesi söz konusu olamaz.
 
Benim uluslararası görüşmelerimi dinleyeceksin böyle bir şey olabilir mi? Burda devlet sırrı var. Bu adamlar güvenli (kriptolu) denen telefonları dinledi. Ben soruyorum bunun İslamiyette yeri var mı? Bunlar görüntülü kayıt bile yaptılar, sayın Baykal, Hamzaçebi bunlar hepsi çıktı ortaya.
 
"BAŞBAKAN'A BUNUN HESABINI SORACAĞIZ"
 
Bunlar bir kısım yargıyı ellerine almışlar. Daha önce lehime verilen kararlar Yargıtay tarafından onanıyordu, bu süreçten sonra adam annemle ilgili çocuklarımla ilgili hakeretler savuruyor, davaları üst mahkeme bozuyor. HSYK'daki adamlar yargı mensubu insanlar "Biz Başbakan'a bunun hesabını soracağız" diyorlar. Tabi bilmiyorlar Allah'ın hesabı var. Bak şimdi meydanlar dolup taşıyor. Ben ilk günden söyledim, bu dava için vatanım için kefenimi giyip yola çıktım. Bak Latif Bey yıllardır, onun yanınd. Anlattıkları şoke ediyor, adamı 15 yıl takip etmiş. Buna cemaat felan denmez, tertemiz cemaatlar var, bu ne imamı böyle imam mı olur?
 
"FEZLEKELER MECLİS'E GELDİ"
 
Arkadaşlarımız o tarihte Meclis'te bulunacaklar; fakat dikkat edilirse muhalefet partisi soruşturmaya yönelik bir adım atmadı. Sadece toplantı yapılmasını istedi. Burda farklı bir amaç var. Acaba 10 gün kala bir şey bulabilir miyiz, cabaları var. Tabi bunlar hukuktan da anlamıyor, hukukçuları var ama görüyorsunuz Anayasa mahkemesine başvurmayı beceremiyorlar. Zaten bunların yeter sayısını toplayacağı konusuda muallakta. Bu dört arkadaşım gazete küpürleriyle yargılanamaz, ortada bir suç varsa tabiki yargılanırlar ama ortada bir suç yok.
 
BÜYÜMEMİZ ENGELLENMEK İSTENİYOR
 
Biz 3. havalimanını kimin istemediğini biliyoruz. Bunu açıklamıyoruz çünkü ülke olarak stratejik işbirliğimiz var ve sorun yaşansın istemiyoruz. 3. boğaz köprüsününde önüne geçmek istiyorlar, bakın Marmaray'ı durduramadılar, niye çünkü denizin altından geçiyor görememişler... 
 
ERGENEKON TAHLİYELERİ
 
Ergenekon davasıyla ilgili ağzı olan konuşuyor, bizim buradaki tek hedefimiz tutukluluk süreleriyle ilgili düzenleme yapmaktı. Diyelim ki bir adam yargılandı ve 10 yıl sonra beraat etti. Ne olacak bu adama? Yapılan zulümdür. Biz bu tutukluluk süresini 5 yıla indirdik ama bu 5 yıl bekletmelerini gerektirmez, bir an önce kararı vermek gerek. Biz Anayasa mahkemesine bireysel başvuruyu getirdiğimizde; MHP, CHP, BDP buna karşı çıktı ama şimdi bu adamlar en fazla bundan yararlananlar oldu. Tabi bu adamlar beraat etmiş gibi bir algı oluşturuluyor. Bu adamlar beraat etmedi hala yargılanıyor ve ayrıca bu adamların yurtdışına çıkış yasakları var. Biz böyle olumlu bir adam atttık ve bu konularda özellikle bireysel başvuruda yeni adımlarda atılabilir. 17 Aralık öncesinde bu insanlar intikam timi kurmuş bu adamlar bunları burada nekadar fazla yatırırsam kardır mantığıyla hareket ediyor. Öyle bir şey olabilir mi?
 
28 ŞUBAT'TA SİVİL KANAT
 
Burada sadece TSK'nın subaylarını yargılamayı doğru bulmuyorum o dönemde bazı medya gurupları sivil kanatlar vardı bunlar niye yargılanmıyor. Bu Paralel yargı ve bunun pazarlayıcılarıda bu işin içindeydi. Şimdi bu seçim kampanyalarında da aynı başlıklar aynı köşe yazıları yazılıyor.