BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  SEÇİM

Erdoğan: Bana niye Atatürk posteri sallıyorsun

Başbakan Erdoğan, Aydın mitingine giderken kendisine Atatürk posteri sallayanlara tepki gösterdiğini söyledi.

Abone ol

Kendisine Atatürk posteri sallayan bir vatandaşı hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Gelirken birileri bana Atatürk'ün posterini sallıyor. Bana niye Atatürk posteri sallıyorsun? Büyük ihtimalle CHP'li. İşleri güçleri bu. Sen laf üretme iş üret iş." diyerek tepki gösterdi.

Cemaat medyasının Bilal Erdoğan'ın 17 Aralık sonrası evden çıkarılan paralarla Şehrizar konaklarından 6 daire satın aldığı iddiasına sert çıkan Erdoğan, söz konusu gazetelere dava açtıklarını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın İstasyon meydanınında düzenlenen AK Parti mitinginde halka seslendi:

MENDERES'E NE YAPILDIYSA AYNISI BANA YAPILIYOR

"30 Mart'ta CHP'ye verilecek her oy, Menderes'i ve onun eserlerini, Menderes'in verdiği mücadeleyi aynı zamanda yok farz etme anlayışıdır, zihniyetidir.

Gazetelerin manşetlerine bakın 27 Mayıs öncesiyle aynı manşetleri göreceksiniz. CHP'nin tavrına bakın 27 Mayıs öncesindeki gibi aynı gerilim siyasetini yürüttüğünü göreceksiniz. İşverenlere, bazı sendikalara, bazı sivil toplum örgütlerine, bazı gençlik hareketlerine bakın, bire bir 27 Mayıs öncesinde ne varsa bugün de aynısı var.

KILIÇDAROĞLU VE AVANESİ

O gün Menderes'e 'diktatör' dediler, şimdi bana diyorlar. O gün Menderes'e 'hürriyet düşmanı' dediler, bugün aynısını bana söylüyorlar. O gün Menderes'e 'gençleri öldürdü, öldürüyor' dediler, aynısını bana söylüyorlar. Hatta Menderes'e 'kıyma makinelerinden geçirip cesetlerini saklıyor' dediler. O gün de Menderes'e en alçakça yolsuzluk iftiralarını, en edepsiz iftiraları attılar, aynını şu anda bana yapıyorlar. Kim? CHP'nin başındaki Kılıçdaroğlu ve avaresi..

Utanmadan çıkıyor DHKP-C ben öldürdüm diyor, Kılıçdaroğlu elektrikler söndürüldü o hadise oldu hükümet bulup çıkarmalı diyor. Orada 3 ay önce askerden gelen Burakcan şehit oluyor utanmadan sıkılmadan bunu faturasını Başbakan’a kesiyorsun. Dün yine bir yerde diyor ki ne Burakcan’ı aradı ne Ahmet’in ailesini aradı. Senin kulakların var duymazsın. Senin kulakların var duymyorsun sende takiye var sende iftira var, akşam başkasın sabah başkasın. Çünkü bunlarda yüz yok.

ANITKABİR'E GÖMÜLEN 5 KİŞİ

Hayatını kaybetmiş bu 5 kişiye hürriyet şehitleri diyorlardı o zaman CHP'liler. İstanbul'dan başladı, Ankara'ya kadar, günlerce bu 5 kişinin bu cansız bedenini gezdirdiler. Sonra Anıtkabir'e defnettiler. Günlerce darbeciler bunlardan bahsetti, gazete bunları yazdı. 5 kişinin cansız bedeni üzerinden günlerce istismar yaptılar. CHP, bu 5 cansız beden üzerinden günlerce rant elde etmeye başladı. Bu 5 kişi, nasıl öldü: Biri 27 Mayıs darbesi sırasında, kendi askerinin kaza kurşunuyla öldü. Biri sabah darbeyi kutlamak için sokağa çıkan bir CHP'li babanın yanındaki 11 yaşındaki çocuktu. O da askerlerin yanlış ateşiyle ölmüştü. Bir diğeri 27 Mayıs öncesinde Adnan Menderes'e karşı yapılan gösterilerde seken kurşunla öldü. Bir diğeri Menderes karşıtı gösterilerde tankın üzerinde konuşurken düşüp ölmüştü. 5'incisi de darbeye hazırlık yaparken elindeki silahın patlaması sonucu öldü. 5'i de maalesef kazara ölmüştü. 5'inin ölümünde de hükümetin hiçbir sorumluluğu yoktu. Biri de 11 yaşında olan bu 5 kişiyi, adeta propaganda, reklam aracı yaptılar,  5 kişinin bedenleri, cesetleri üzerinden günlerce kara propaganda yaptılar. .

KEMİKLERİNI ÇIKARIP AİLELERİNE VERDİLER

Bu ölümleri hem darbeyi kışkırtmak için kullandılar hem de darbe sonrasında Menderes'i karalamak için kullandılar. Çok büyük törenlerle 5 kişiyi Anıtkabir'e defnettiler. 1980 sonrasında, oradan kemiklerini çıkarıp ailelerine verdiler. Ne o olayı, ne o 5 kişiyi kimse hatırlamıyor. Maalesef kullanıldılar, ardından unutuldular, sonra bir torba içinde kemikleri ailelere verildi. CHP bu, zihniyet bu.

HİKMET ARAYAN SAF KARDEŞİM

Said Nursi'nin izinden gittiğini söyleyen paralel yapı izinde gidiyor mu? Hayır. Hayatında bir kez bediüzzaman ifadesini kullanmış değil. 99'da tam aksine Türkiye'den kaçıp dünyanın bir başka ucuna gitti. 2 yıl önce davet ettim niye gelmedin? 

Dedi ki Peygamberimiz de orada ne diyeceksin böyle bir insana. Böyle bir şey olabilir mi? Ama bunlarda hikmet arayan saf kardeşlerim var. Ne hikmeti ya. Sen yaradının hükmüne bak. Hep aynı bayat senaryolar ve bu senaryolar üzerinden çeşitli tuzaklar.

Sandıkta yenemedikleri, millet nezdinde itibarını zedeleyemedikleri hükümeti bu şekilde düşürmeye çalıştılar. Yapılan saldılar sadece AK Parti'ye değil, büyük Türkiye hedeflerine türkiye'nin istiklaline yapılmış saldırılardır.

BANA ATATÜRK POSTERİ SALLIYOR

Gelirken birileri bana Atatürk'ün posterini sallıyor. Bana niye Atatürk posteri sallıyorsun? Büyük ihtimalle CHP'li. İşleri güçleri bu. Sen laf üretme iş üret iş. Biz bu CHP'yi iyi biliriz. Gazi Mustafa Kemal, öldükten sonra paraların üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırıp oraya İnönü'nün Atatürk'ün resmini kaldırıp oraya İnönü'nün resmini koyan partisiniz. Sizin geçmişiniz kirli. Camileri ahıra, depoya çevirdiniz. Demokrasiye değil, darbelere bağlandınız. Şu anda da Pensilvanya’ya bel bağladınız.

MİLLETİM HEPSİNİ PAKETLER SANDIĞA GÖMER

Maalesef MHP de bunların dümen suyuna girdi, kendi aralarında ittifaklar oluşturuyorlar ve vagon olarak MHP de arkalarından gidiyor. Taktik şu? Pensilvanya diyor ki CHP'nin güçlü olduğu yerde AK Parti'ye karşı ey MHP, ey BDP CHP'yi destekleyin. MHP'nin güçlü olduğu yerde ey CHP sen onu destekle, BDP'nin güçlü olduğu yerde hep beraber BDP'yi destekleyin. 'Ya nerede Başbakanım? Siirt'te, Mardin'de, taktik bu. Ben diyorum ki benim milletim bunların hepsini paketler sandığa gömer.

KUŞ UÇURTMAYACAĞIZ

Sandıklara sahip çıkacağız, kuş uçurtmayacağız çünkü bunlar her türlü oyuna başvurabilirler. Herhangi bir numara mı var, hemen emniyete, güvenlik güçlerine haber verin, anında orada raporları tutturun.

miting.20140317144549.jpg

TASFİYE EDECEĞİZ

12 yıl boyunca çetelerle çok kararlı şekilde mücadele ettik. Bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz hiç endişeniz olmasın. En son çete paralel yapı. Bu çeteyi de bitireceğiz. Hiç endişeniz olmasın bunları tasfiye edeceğiz. Devletimize, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı tasfiye edeceğiz, iki kere iki dört.

BİLAL ERDOĞAN KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLEN PARALARLA DAİRE SATIN ALDI MI?

Bunlar sahtekar ya. Paralel yapının iki gazetesi benim yavruma yönelik bir haber yapmışlar. Paralel gazete ile ona destek veren bir gazete yazmış. Oğlumla ilgisi olmayan avukat uydurmuşlar, bir sitede evi olduğuna dair haber yapmışlar. Hemen davayı açtık tabi. Bunlarda yalan var, iftira var. Sen nasıl din istismarı yapıyorsun? Sen nasıl müslümansın.

Peygamberimizin huzuruna geliyorlar. Soruyorlar… Zina bile olsa “günahkardır” diyor. Yalan dediklerinde ayağa kalkıyor ve “Asla” diyor “asla.” Yalan bu denli tehlikeli bir şey. Çünkü yalan bireysel değil toplumsal zararları olan bir şey.