BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,50
HABER /  GÜNCEL

Gülerce'den Akit'in CHP cemaat iddiasına yanıt!

Akit'in "cemaat ve CHP arasındaki ittifakı belgeleyen fotoğraf" iddiasına fotoğraftaki isimlerden Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'den sert tepki geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)
Akit sinin bugün yayınladığı "cemaat ve CHP arasındaki ittifakı belgeleyen fotoğraf" iddiasına yanıt geldi. Akit'in yayınladığı haberde Zaman yazarı Hüseyin Gülerce ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Durmuş Çelen, CHP Kayseri Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal ile Demokrat Parti Yalova eski İl Başkanı Bahattin Sabahçı'nın gizlice görüştüğü iddia edilmişti.

BU YAPILAN GAZETECİLİK DEĞİL PROVOKASYONDUR!

Twitter hesabından açıklama yapan Hüseyin Gülerce iddiayı yalanlarken sözkonusu görüşmenin gizli değil halka açık bir şekilde yapıldığını ve ilgili fotoğrafı Bahattin Sabahçı'nın Facebook hesabında yayınladığını, Akit'in de fotoğrafı buradan aldığını açıkladı. "Bu görüşme, Yeni Akit'e göre Cemaat ile CHP ittifakının belgesi imiş... Bu yapılan gazetecilik değil, provokasyondur, Akit'e de yakışır ..." diyen Gülerce "bir gazeteci olarak herkesle görüşürüm." vurgusu yaptı. CHP ile cemaat ittifakı iddiasının doğru olmadığını savunan Gülerce, cemaatin sözcüsü olmadığını da tekrarladı.

screen-shot-2014-03-17-at-1.48.11-pm.png

screen-shot-2014-03-17-at-1.43.46-pm.png

screen-shot-2014-03-17-at-1.43.09-pm.png

İşte CHP cemaat ittifakını belgelediği iddia edilen o fotoğraf:

gulerce_8982.jpg

AKİT'İN İDDİASI NEYDİ?

İşte Akit'in tekzip edilen o haberi:

Cemaat ile CHP ittifakını belgeleyen fotoğrafta, Kılıçdaroğlu'nun danışmanı ve Fenerbahçe eski Denetleme Kurulu üyesi Durmuş Çelen ile Demokrat Parti Yalova eski İl Başkanı Bahattin Sabahçı görülüyor. Gülerce ve Çilsal'ın baş başa yaptığı görüşmenin içeriği hakkında taraflar bilgi vermekten kaçındı.

Bu arada görüşmede bulunan isimlerden Dursun Çelen'in bağlantıları dikkat çekiyor. Facebook hesabı üzerinden Berkin istismarı yaptığı görülen Durmuş Çelen eski bir Demirelci. CHP Antalya İl Başkanı'nın 2012'de Süleyman Demirel ile görüşmesine de aracılık ettiği bilinen Çelen, Demokrat Parti'nin (DP) Kadıköy İlçe Başkanlığını da yaptı. Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasıyla CHP'ye katılan Çelen'in Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yaptığı söyleniyor.