BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bakanlara talimat verdi: Temizleyin

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısından yansıyanları köşesine taşıdı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlarına verdiği talimatı yazdı.

AK Parti'de değişim hamlesi başlatan Erdoğan'ın attığı yeni formatın manevi ayağına dikkat çeken Selvi, bugünkü yazısında geçtiğimiz hafta yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısından ayrıntılar aktardı.

DİCLE NEHRİ’NİN TEMİZLİĞİ

(...)AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bir sunum yapıyor. Sunum iki başlıktan oluşuyor. Özhaseki, PKK’nın başlattığı hendek savaşları sırasında tahrip olan şehirlerin imarıyla ilgili bilgi veriyor. Şehirlerin imarı için şimdiye kadar 2.6 milyar dolar harcama yapıldığını, Diyarbakır Sur haricindeki yerlerde konutların ve işyerlerinin teslimine 2018’den itibaren başlanılacağını anlatıyor. Özhaseki’nin sunumu sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan zaman zaman araya giriyor. Örneğin, “Fotoğraflarla değil, görüntülerle anlatın” diyor. Bunun üzerine mevcut durumu yansıtan görüntüler ekrana geliyor. Dicle Nehri’nin görüntüsü ekrana gelince Erdoğan görüntüyü durduruyor. “Veysel Hoca” diyerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na dönüyor.

“Veysel Hoca, Dicle çok kirli. Çok kirletilmiş. Dicle’yi temizlememiz lazım. Dicle’nin durumu ne öyle?” diyor. Sadece bunları söylemekle yetinmiyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’na, “Dicle’yi temizleyecek arıtma tesisleri kuralım. Hemen projesini hazırlatıp başlayalım” diye talimat veriyor.

MANEVİ KALKINMA

Bakan Özhaseki, şehirlerin imarıyla ilgili sunumuna devam ederken Erdoğan tekrar araya giriyor, “İhya ve inşa sadece mekân boyutunda olmaz. Bizim İnsanda ihya ve inşaya da önem vermemiz gerekiyor” diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece kadrolardaki değişimi gerçekleştirmiyor, ‘AK Parti’ye yeni bir format atıyor’ demekten kastım bu. Her fırsatta kalkınmanın manevi boyutunu hatırlatıyor. Bakan Özhaseki de “Sayın Cumhurbaşkanım, maddi kalkınmanın ikinci ayağı olarak manevi kalkınma gerekiyor. Kreşten başlayarak eğitime ağırlık vermemiz gerekiyor. Ayrıca sosyal tesisleri artırarak gençlerin, kadınların, engellilerin eğitimine eğilmemiz gerekiyor” diye konuşuyor. Erdoğan, aynı görüşte olduğunu belirtir şekilde başıyla onaylıyor.