BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL

Sarraf dosyasının asıl hedefi Nedim Şener yazdı

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında Rıza Sarraf dosyasının ana hedefini açıkladı. Şener'e göre asıl hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye.

Abone ol

Rıza Sarraf dosyası ABD-Türkiye arasında var olan görüş ayrılıklarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin taleplerine kulak tıkayan Amerika, eski bakanlardan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı çıkardı.

SUÇLAMA İRAN'A AMBARGOYU DELMEK

Peki ABD neyi hedefliyor. Amerika "yolsuzluklardan" hesap mı soruyor? Kritik soruya yanıt veren gazeteci Şener, "hayır" yanıtını veriyor. Şener, Çağlayan için ABD yargısının verdiği “Amerikan finans sistemini kullanarak İran hükümeti ve başka İran kurumları adına, yüz milyonlarca dolarlık yaptırımlarla yasaklanmış işlemi planlamak ve bu amaçla işbirliği yapmak" olarak açıkladığı tutuklama gerekçesini köşesine taşıdı.

HEDEF TÜRKİYE VE ERDOĞAN

Posta gazetesindeki köşesinde bu konuyu yazan Şener, "Suçlamanın kapsamı hedefin ne olduğunu da açıkça gösteriyor. Suçlama kişilerle sınırlı kalmayacak belki de Türkiye’yi hedef alacak." ifadelerine yer verdi.

Bu davada asıl hedefin Erdoğan olduğunu ilk kez söylemediğini 30 Mayıs 2016'da yazdığını belirten Şener, sözü soruşturmayı başlatan New York savcısı Prett Bharara'ya getirdi.

SAVCI BHARARA ERDOĞAN'I TAKİBE ALMIŞTI

Bharara'nın Sarraf'ın tutuklanması sonrası twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı takibe aldığını hatırlatan yazar, bunun anlamının delil aramak değil mesaj vermek olduğunu yazdı.

Savcı Bharara'nın dava dosyasında Sarraf’ın Türkiye’de bağışta bulunduğu Emine Erdoğan’ın başında olduğu TOGEM-DER’e yer verdiğini ve resmini koyduğunu aktaran Şener, "ABD’de açılan ve gitgide genişleyen dosya ABD ile Türkiye arasında birçok konuda varolan görüş ayrılıklarına dayanan savaşın yansımasıdır o kadar." diye yazdı.

Adalet Bakanı Gül'den ABD'ye Zafer Çağlayan tepkisi

ABD'den Zafer Çağlayan için şok karar