BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Soylu CHP'li vekilin yalanını ortaya çıkardı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lar tarafından öldürülen PKK'lı teröristlerle ilgili iddiaları yalan çıktı. Tanrıkulu'nun iddialarını çürüten Bakan Soylu o şahısların sivil olmadığını ve yeni bir terör saldırısı planı yapmak için toplandıklarını söyledi.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, SİHA'lar tarafından öldürülen PKK'lı teröristlerin "piknik" yapmaya giden siviller olduğunu savunarak devleti katliamla suçladı.

CHP'li vekilin bu açıklamaları hakkında soruşturma başlatılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyonun detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İHA'larla yapılan operasyonlarda hiç şehit verilmediğini belirten Bakan Soylu, "İHA'larla teröristin kolundaki saatin markasını bile görecek kabiliyete sahibiz." dedi.

CHP'Lİ VEKİL YALAN SÖYLÜYOR

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını asla da olmayacağını ifade eden Bakan Süleyman Soylu, CHP'li vekilin iddialarının yalan olduğunu ortaya koydu.

POLİSİMİZİ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTLE PLAN YAPIYORLARDI

Sezgin Tanrıkulu'nun "piknik yapmaya gitti" dediği kişilerin, 1 polisi şehit eden teröristlerle yeni bir terör saldırısı için plan yaptığını belirten Soylu, bu bilginin ardından hepsinin yok edildiğini sözlerine ekledi.

"İSRAİL'DEN ALDIĞIMIZ ZAMAN..."

Süleyman Soylu, "“İsrail’den aldığımız zaman sesinizi çıkarmıyorsunuz. Son 15 günde, 2 tane Amerika’nın çürük Predator’ü düştü. Biri Şanlıurfa, Biri Adana’da düştü. Ey CHP’nin Kandil’e esir olmuş milletvekili; Konuşuyorsun değil mi? Talimat aldığın ağabeylerinden, Kandil’de ki iş ortaklarından korkuyorsun. Seni siyasete sokanlar sana böyle talimat verdi; 'Türkiye’de milli bir şey olmasın, üretilmesin, bu memleket ayakta kalmasın. Senin görevin budur’ diye.

YAZIKLAR OLSUN

Yazıklar olsun. Başka bir iddia ortaya koyuyorum. Hadi bakalım bununla ilgili bir şey söylesinler. Dünyada milli İHA’yı kritik şekilde üreten ve bunu en iyi kullanan 2 ülkeden birisi Türkiye’dir. Buna dayanamıyorlar. Biz insansız hava araçlarımızda yaptığımız hiçbir operasyonda şehit de yaralı da vermedik. Bütün dertleri budur. Öyle kolay iş değil. Jandarma ve Emniyetin, Genel Kurmayın kendi izleme merkezi var. Bilesiniz söylüyorum; İHA ile teröristin kol saatinin hangi marka olduğunu bile görebilecek bir kabiliyete sahibiz. Bu ülkenin terörle mücadelesini ‘İnsan hakları ihlali var’ diye zan altında bırakmaya çalışmanın siyasetle hiçbir ilgisi yoktur.

"GÜYA PİKNİK YAPAN İNSANLARI VURMULUZ, HANGİ PİKNİK"

Güya piknik yapan insanları vurmuşuz. Ne pikniği, hangi piknik? Hangi sivil vatandaştan bahsediyorsunuz. Polisimi şehit eden teröristlerle hangi sivil vatandaş oturup neyi konuşur?

"SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILIR"

Çok açık ve nettir; su testisi, su yolunda kırılır. Biz saf değiliz. Az önce de ben otururken bizimkiler 2 teröristi daha hakladılar. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.”" diye konuştu.