BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım: 10 yılda Türkiye merkez olacak

Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir'de STK ve iş temsilcileriyle bir araya geldi. Eskişehir'in sanayisine dikkat çeken Yıldırım, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda havacılığın merkezi haline geleceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde havacılığın merkezi haline geleceğini söyledi. 15 Temmuz sonrası büyümeyle Avrupa'nın ikiye katlanıldığını belirten Yıldırım, ihracatın önemine vurgu yaparak  "Alma ağacının altında oturmayacağız. Satma ağacının altında oturacağız." diye konuştu.

Binali Yıldırım, Eskişehir'de STK ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu. 15 Temmuz'da Eskişehir'in üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını söyleyen Yıldırım, olumsuz propagandalara kulak asmadan ve karamsarlığa kapılmadan ülkeye güvenerek daha fazla yatırım yapacaklarını söyledi. Eskişehir'in havacılıktan eğitime ve raylı sistemlerde birçok alanda ön plana çıktığını kaydeden Yıldırım şöyle konuştu:

"Ülkemizin geleceği parlaktır geleceğimiz aydınlıktır. daha çok yatırım yapacağız. Daha çok üreteceğiz. Daha fazla istihdam olacak. Daha fazla üretim olacak. Ürettiklerimizi de satacağız. Bir de adil paylaşım sağlandığında, ülkemiz gelecete parmakla gösterilken ülkeler arasında olacaktır. Biz bunları yaparken eteklerimizden tutup aşağıya çekmek isteyenler geçmişte oldu, gelecekte de olacak. İhracatı artırmamız lazım.

"10 YIL İÇİNDE HAVACILIĞIN MERKEZİ TÜRKİYE"

1970'li yıllarda havacılığın merkezi Amerika kıtasıydı. 80'li yıllarda Avrupa'ya geçti. Önümüzdeki 10 yıl için de havacılığın merkezi Türkiye'dir. O yıllarda zenginlik doğudan batıya hicret ediyordu. Şimdi batıdan doğuya döndü. İster batıdan doğuya ister doğudan batıya Türkiye'den geçmeden edemezsiniz.

"YERLİ ÜRETİM ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye'nin ekonomisi sağlam. Bak üzerinden darbe geçti. Avrupa'yı ikiye katladık. Bütün felaket telllalları sokağa çıktı. Her türlü aracı kullandılar. Alma ağacının altında oturmayacağız. Satma ağacının altında oturacağız. İhracata dayalı büyümenin gerektirdiği adımları atıyoruz. Gelin hepimiz ihracatçı olalım. Dünya kazan biz kepçe dolaşalım."