BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.412,60
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Atatürk ile coşturdu

Erdoğan Şişhane'de de gürledi. Metro hattı açılış töreninde konuşan Başbakan, Atatürk'ün meşhur sözünü hatırlattı.

Abone ol

'Davos fatihi' Başbakan Erdoğan, bugün de benzer mesajlar verdi. İsrail yönetimini eleştiren Erdoğan, Türkiye'nin izzeti ve onuruyla oynanmasına sessiz kalmayacaklarını yineledi.

'Birileri ne der' endişesi içinde olanlara da tepki gösteren Erdoğan, Atatürk'ün Çanakkale'de askere verdiği talimatı söyledi: "
Ben size ölmeyi emrediyorum"

Davos, Davos olalı böyle olay
görmedi... Günün en çok
okunan haberi
için TIKLAYIN!

Eşini keyifle izliyordu ki o olay
oldu... Emine Hanım iki gözü
iki çeşme
... TIKLAYIN!..

"Bizim milletimize sünepelik
yakışmaz" dedi, İstanbul'da
yer yerinden oynadı... Gece
yarısı şovu
için TIKLAYIN!..

İlk telefon hemen olaydan
sonra gelmişti. Ardın bir basın
toplantısı ve yeni bir telefon
daha. Peres ne dedi, TIKLAYIN!


Başbakan Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim-Şişhane ile 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi Metro Hatları açılış töreninde konuştu.

"Medya dışarı" sloganları

"Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile konuşması kesildi. Erdoğan da "biz sizlerle gurur duyuyoruz" şeklinde cevap verdi. Gazeteciler ile vatandaşlar arasında zamam zaman gergirlikler yaşandı. Törene katılanlar "medya dışarı" diye tempo tuttu. İşte konuşmadan önemli bölümler:

Başbakana saygısızlığa izin vermeyiz

Dün Davos'ta yaşananları gördünüz izlediniz. Biz Türkiye olarak sadece bölgesinde değil tüm dünyada barışı sağlama adına hareket eden bir ülkedir.
Kimsenin Türkiye'yi yanlış bir konumda göstermesine izin vermeyiz. Farklı bir kategoriye yerleştirmesine izin vermeyiz. Kimsenin Türkiye Cumhuriyetinin başbakanına saygısızlık yapmasına fırsat vermeyiz.

HABERİN DEVAMI...

[PAGE]


Türkiye'nin ağırlığını bilmeyenler bunun farkına varmalılar

Bundan önce böyle alışkanlıkları olanlar olmuş olabilir. Ama yeni bir dönem başlıyor. Sıradan ülke değildir. Türkiye'nin önemini ve ağırlığını bilmeyenler bunun farkına varmalıdır. Türkiye'nin büyüklüğünü ve önemini algılamak isteyenler tarihe bakanlarsa bunu görürler.

Atatürk Havalimanı'nda yer yerinden oynadı. Genci yaşlısı, Türk bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulundular. Fotoğraflar için TIKLAYIN

Biz tüm dünyadaki çatışma bölgelerine barış için koştuk. Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği "Yurtta Sulh Dünyada Sulh" yoludur

İnsani olarak yaklaştım

Belli bir dinin idelojininin ve ırkın değil sadece insan olarak değerlendirip insani meseleye baktım. Zulme duyarsız kalmak da zulümdür. Kimse 1300 kişinin öldürülmesinin küçümsenmesini isteme hakkına sahip değildir.

Tepkimiz İsrail yönetimine

Yaşanan trajediye tepleri sorun gibi yansıtmak insaflı bir tutum gibi gelmiyor. Siyasi dengeler adına bastırmayı doğru bulmuyoruz. İsrailleri suçlamıyoruz eleştirimiz fosforlu bombalaradır. Kitle imha silahlarıdır. O yavruların düştüğü durumadır.. Yani İsrail yönetiminin uygulamalarınadır bu tepkimiz.

HABERİN DEVAMI...

[PAGE]

Her eleştiriyi anti semitizm gibi gösterilmesine karşıyım

Türk medyasına sesleniyorum. Bu vahşetin avukatlarına sesleniyorum. Türkiye'nin başbakanının yanında değilde başkalarının yanında yer alanlara sesleniyorum. Her olayı anti semitizm olayı gibi göstermek büyük bir yanlıştır.
Biz anti seamitizme karşyız.

Davos, Davos olalı böyle olay
görmedi... Günün en çok
okunan haberi
için TIKLAYIN!

Eşini keyifle izliyordu ki o olay
oldu... Emine Hanım iki gözü
iki çeşme
... TIKLAYIN!..

"Bizim milletimize sünepelik
yakışmaz" dedi, İstanbul'da
yer yerinden oynadı... Gece
yarısı şovu
için TIKLAYIN!..

İlk telefon hemen olaydan
sonra gelmişti. Ardın bir basın
toplantısı ve yeni bir telefon
daha. Peres ne dedi, TIKLAYIN!

Bazıları paniğe kapılıyor

Biz kabile reisi değiliz. Türkiye cumhuriyetinin başbakanıdır. İtibarı korumak muhalefetin ve bütün kurumların görevidir. Bazılarının paniğe kapıldığını görüyorum. Türkiye ne yapar yorumları yapmaya başladılar. Türkiye ne yapar ne eder değil, Türkiye ne der demeli..

Türkiye ne der denmeli

Türkiyesiz başkaları ne yapar diye düşünmeli. Bazı monşerler bunu anlamakta zorlanabilir. Onlar böyle yetişti. Biz gündemi belirleyen ülke olmalıyız. Diklenmeden dik durmalıyız. Gündemi belirlenen bir ülke değil, bizim ne diyeceğimiz üzerine kurulu. Diklenmeden dik durmanın üzerine kurulu. Partimiz kaybetmesin diye değil Türkiye kaybetmesin diye düşünüyoruz. 

'Ben size ölmeyi emrediyorum'

Zaman 18 Mart 1915. Dünya Türkiye'nin karşısında Çanakkale boğazına girmişlerdi. Gücümüz belliydi, ama saldıranların da gücü belliydi. Atatürk, Mehmetçiğe 'ben size ölmeyi emrediyorum' diyordu. Gazi Mustafa Kemal o gün milletin onurunu kurtardı. Bir taraftan bu mücadelelerin üzerinden gelen bir milletin torunu olacaksın, bir taraftan da şu ne der bu ne der diye düşüneceksin. Tabiî ki çok düşüneceğiz. Bin düşüneceğiz bir yapacağız. Ama onurumuzla da kimseyi oynatmayacağız.

Aşırılıkların içinde olmayacağız

Aşırılıkların değil, merkez siyasete oturan hiçbir zaman uç hareketlerin içinde yer almadık almayacağız. Aşırılık ve uç hareketlere prim vermek yok. Oyunlara gelmek yok. Biz 70 milyon vatan evladıyız. Bizi bölmek isteyenler olabilir Ama biz bunlara asla müsade etmeyeceğiz.  Bu ülkede kimse kimseye kinle neftretle bakamayız.