BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

TSKnın oyu AK Partiye

11. Ergenekon dalgasında gözaltına alınan Erhan Göksel, yerel seçimlere ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu.

Abone ol

Ergenekon operasyonunun 11. dalgasında gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan Verso Araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), yerel seçimlerde Güneydoğu'da AK Parti'yi destekleyeceğini ileri sürdü.

Adana'da Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (ÇÜGİAD) 'Türkiye geleceğini konuşuyor' toplantıları kapsamında düzenlediği "Sosyo-ekonomik analizlerle yerel seçimler ve Türkiye" konulu konferansta konuşan Göksel, "Bu coğrafyada kurulacak bir Kürt devleti bir ihanettir ama Kuzey Irak'ta İsrail destekli bir ülke kuruluyor. Emine Ay, Roj Tv'de açıkca 12-13 ili kazanırlarsa özerk bölgenin sınırlarının çizileceğini söyledi. 10 tane birbirine yakın il özerklik istiyoruz derse Birleşmiş Milletler ilkelerine göre halk oylamasına gider ve bu süreç işlerse Türkiye'nin üniter yapısı kökten değişir. Devletin de endişesi bu. Gözaltı sonrası artık herşeyi söylemeye karar verdim. TSK'nın bölgede AK Parti'ye büyük desteği var. Askerlere ve eşlerine AKP'ye oy verilsin emri verildiği duyumlarım var." şeklinde konuştu.

ERGENEKON DAVASI POLİTİKLEŞTİ

Erhan Göksel, toplantıda Ergenokon davasının içeriğiyle ilgili konuşmayacağını, hukuka saygısından dolayı soruları da cevaplamayacağını aktardı.

İlkokul öğrencisi gibi araştırma yapıp çalıştığını anlatan Göksel, "Maalesef operasyon kapsamında şirketimizin bütün datalarını, devletin bile elinde olmayan ekonomik ve sosyal araştırmaları, Merkez Bankası bilançoları dahil, hepsini aldılar. İnşallah bunları bozmadan bana verirler. Bütün bilgisayarlarımızı (17 bilgisayarı) aldılar. Yüzlerce dataya el konmuş durumda. Hak veriyorum. Bir şey de demiyorum. Bunları tekrar verilmesini istiyorum." diye konuştu.

Ergenekon'un politikleştiğini savunan Erhan Göksel konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugün Susurluk'tan yargılanan (rezilliklerin hepsinin çıkacağına inanırım, benim ofisimin basılıp sekreterimin boğulması dahil) bu bilgi basından gizlenmiştir, ancak resmi kayıtlarda vardır. Sorguda da soruldu. 2 kez suikastten kurtulduğum, bunlar hepsi sorgulamada soruldu. Hepsi kayıtlara geçti, devlet tarafından sorulduğu için söylüyorum ben. Bu tür şeylere maruz kalmış bir insan olarak bu kişilerle birarada alınmak politikleştirmenin yapıldığını düşündürüyor. Ne ile suçlandığımı bile anlamadım. Asıl büyük endişem, 80'li yıllarda sağ-sol, sonra Kürt-Türk, Sünni-Alevi, dinci-laik, şimdi de Ergenekon'un hükümet komplosu olduğunu düşünenler ile herkesin suçlu olduğunu düşünenler endişelendiriyor. Her biri fay hattıdır. Allah bunlara düşmekten korusun bizi."