BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  POLİTİKA

Anavatandan Erdoğana destek

Anavatan Partili lideri Uzun, Erdoğan'ın tavrına açık destek verdi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Dünya Ekonomi Forumu kapsamındaki ''Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli'' oturumunda yaşanan gerginlikle ilgili, ''Başbakan Erdoğan'a karşı sergilenen ve söz hakkı tanınmayan tutumu kabul edilemez bulduklarını'' bildirdi.

Uzun yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

''Davos;ta düzenlenen 'Orta Doğu'da Barış' konulu panelde, Başbakan Sayın Erdoğan'a karşı sergilenen ve söz hakkı tanınmayan tutumu kabul edilemez buluyoruz.

Sayın Başbakan'ın gösterdiği insani tepkiyi de doğru buluyoruz. Filistin'de bütün dünyanın gözü önünde olup bitenlere karşı bu panelde bir tepki göstermek gerekiyordu. Sayın Başbakan da bunu yapmıştır. Bu tavırdan, bütün İslam ülkelerinin alması gereken bir ders olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye, Filistin Sorunu'nun çözümünde bölgesel bir güç ve uluslararası bir aktör olarak üzerine düşenleri yapmaya devam etmelidir.

1983'ten bu yana aktif dış politika anlayışının öncüsü ve temsilcisi Anavatan Partisi olarak en büyük temennimiz, Hükümet'in uzun vadeli bir dış politikaya ve bölgesel bir stratejiye sahip olmasıdır. Bugüne kadarki gözlemlerimiz bu konudaki kaygılarımızı artıracak mahiyettedir. Dış politika tansiyon ve asabiyet üzerine değil, soğukkanlılık ve stratejik akıl üzerine kurulmalıdır. Somut ve keskin tepkiler, ancak böyle olduğu takdirde, beklenen yararı sağlayacaktır.''