BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,64
HABER /  POLİTİKA

CHPden kritik İsrail sorusu

CHP'li Kart "Peres'e tabii ki tepki verilmeliydi" diyor. Ama İsraille ilgili merak ettikleri başka bir soru var.

Abone ol

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği tepkiyle Erdoğan'ın tabanına mesaj verdiğini söyledi ve "Peres'e tabii ki tepki verilmeliydi ama tutarlı olunmalı. 'Türkiye'nin ulusal güvenliğini, istihbarat ve milli çıkarlarını neden İsrail'e teslim ettiniz?" diye sordu

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, Davos'taki, ''Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli'' oturumunda yaşanan gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

TABANINA MESAJ VERMEYE ÇALIŞIYOR

Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği tepkinin anımsatılması üzerine Kart, ''Türkiye'yi yönetme ehliyeti olmayan, yönetimde tıkanan Erdoğan'ın, kendisine başka çıkış yolları aradığını, tabanına mesaj vererek, başka rollere soyunma girişiminde bulunduğunu, günü kurtarmaya çalıştığını'' savundu.

ELBETTE TEPKİ VERİLMELİYDİ AMA O TEPKİ BÖYLE VERİLMEZ

Erdoğan'a, ''Türkiye'nin ulusal güvenliğini, istihbarat ve milli çıkarlarını neden İsrail'e teslim ettiniz?'' diye soran Kart, şunları kaydetti:

''Peres'in çıkışına karşı elbette tepki verilmeliydi ama o tepki böyle verilmez. Tepkinizde tutarlı olmalısınız, ona göre ülkenin çıkarlarını savunmalısınız. Hamasetle, günü kurtarma anlayışı, duygusuna kapılmadan, sağduyuyla o süreci değerlendirmeli, dengeli şekilde tepkinizi ortaya koymalısınız. O tepkiyi de İsrail'e yönelik politikalarınızda tutarlı olarak ortaya koymalısınız.''