BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dink cinayetinde şok rapor

Hrant Dink cinayetine ilişkin şok bir iddia gündemde. Dink davasının seyrini değiştirecek gelişme Ankara'da yaşandı.

Abone ol

İddialara göre tetikçi Ogün Samast, yakalanmadan 1.5 saat önce Dink'i öldüren silahın el yapımı olduğu bilgisi Jandarma'nın raporunda yer alıyordu.  Yine iddialara göre Albay Ali Öz müfettişlerin bu yöndeki sorusunu yanıtsız bıraktı

Samanyolu Haber Televizyonu'nda yer alan haberde Başbakanlık Müfettişleri cinayetin işlendiği dönem Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'e şok bir soru sordu ve cevapsız kaldı.

Jandarma raporunun C maddesinde silahın el yapımı olduğu yazılı: "Olayda kullanılan silahın temini için Yasin Hayal'e 500 YTL para gönderildiği ve Ardeşen el yapımı silah temin ettiği yönünde bilgilerin elde edildiği.."

Rapor Samast yakalanmadan 1.5 saat önce yazıldı

Albay Ali Öz'ün imzasıyla Jandarma'nın özel bilgisayar sitemi yoluyla Genel Komutanlığa ve Giresun Bölge Komutanlığı'na gönderildi. Belgenin gönderildiği tarih cinayetin işlendiği günün bir gün sonra 20 Ocak 2007 saati ise 21.32 Yani Samast'ın Samsun otogarında yakalanmasından 1.5 saat önce.

Olayı araştıran Başbakanlık müfettişleri, Trabzon Jandarması'na Samast yakalanmasından 1.5 saat önce nasıl olup da kullandığı silahın Ardeşen el yapımı olduğunu bildiğini sordu. Ve iddiaya göre Albay Ali Öz'den bu soruya cevap velmedi.

Trabzon'da görevli astsubay Okan Şimşek ve Uzman Çavuş Veysel Şahin'in cinayet gerçekleşmeden aldıkları istihbaratı üstlerine bildirdikleri iddia edilmişti.