BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.386,01
HABER /  GÜNCEL

Dünya Erdoğanı konuşuyor

Erdoğan İsrail'e sert çıktı, tüm dünya bu haberi flaş koduyla geçti! İşte Erdoğan hakkındaki o yorumlar;

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e katil diye seslendiği konuşması, tüm dünyada günün konusu haline geldi. İşte Erdoğan tepkileri;

AP, Başbakan Erdoğan'ın panelde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le Gazze'deki çatışmalar konusunda "sözlü olarak tartıştıktan sonra" paneli terk ettiğini belirtti.

Ajans, Başbakan Erdoğan'ın, Peres'in İsrail'in Gazze saldırısını heyecanlı bir şekilde savunan monoloğunu dinledikten sonra, panel yöneticisinin sözünü kesmesi üzerine kızdığını kaydetti.

Haberde Başbakan Erdoğan'ın Peres'e "İnsanları öldürüyorsunuz" dediği, Peres'in ise parmağı ile işaret ederek, "İstanbul'a roketler düşse siz de aynısını yaparsınız" dediği kaydedildi.

EL CEZİRE: FIRTINALI TARTIŞMA

Katar merkezli Arap televizyonu El Cezire, "Davos'ta Gazze yüzünden fırtınalı tartışmalı" başlığı ile gelişmeyi duyurdu. El Cezire, moderatörün sözünü kesmeye çalışması nedeniyle toplantıyı terk ettiğini bildirdi. Kanal Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e de "İnsanları öldürüyor" dediğini kaydetti. Kuveyt haber ajansı da Erdoğan'ın toplantıyı terk ettiğini belirtti.

HABERİN DEVAMI

[PAGE]

HUYSUZLUK NÖBETİ GEÇİREN TÜRK

İngiliz Daily Telegraph: “Türk lider, İsrail Cumhurbaşkanı ile yaptığı tartışmadan hışımla çıktı

İngiliz The Independent: “Türk Başbakanı Peres’le kavga etti

Financial Times: “Erdoğan, Orta Doğu barışı hakkındaki tartışmadan hışımla çıktı

The Times: “teatral heyecan” bu olayla yaşandı. Times, Peres’in uzun ve öfkeli konuşmasına yanıt vermek isteyen Erdoğan’ın sözünün kesildiğini belirterek, başbakanın hakkını teslim etti ancak Erdoğan’ı “huysuzluk nöbetleri geçiren Türk” diye tanımlamaktan da geri kalmadı.

JERUSALEM POST: ERDOĞAN TERKETTİ

Erdoğan'ın toplantıyı terk etmesi İsrail basınında da yer aldı. Jerusalem Post gazetesinin web sayfası Başbakan Erdoğan'ın paneli terk etmesini "manşet haber" olarak duyururken, Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile girdiği tartışma ve ardından sözünün panel moderatörünce kesilmesine sinirlenerek sahneden yürüyüp gittiğini bildirdi.

CNN INTERNATIONAL: ERDOĞAN SEÇİM İÇİN Mİ YAPTI?

CNN International'da canlı yayında Erdoğan'ın tepkisi ele alındı. CNN muhabirinin yorumu, "Erdoğan'ın gerçekten kendini mi kaybettiği yoksa seçimler öncesi iç desteğini artırmak için mi yaptığı net değil. Türk halkı Gazze'deki operasyona en çok tepki gösteren halk. İlk kez Erdoğan'ın bir yurtdışı gezisinden dönüşünde, üstelik gecenin bu saati olmasına rağmen, bu kadar büyük bir kalabalık tarafından karşılandığı görülüyor" oldu.

HABERİN DEVAMI

[PAGE]

 REUTERS: PERES PARMAĞINI SALLADI ERDOĞAN TERK ETTİ

"İsrail Cumhurbaşkanı Gazze saldırılarını sesini yükselterek ve parmağını Erdoğan’a uzatarak ateşli biçimde savundu. Cevap vermeye çalışırken sözü yarıda kesilen Erdoğan da paneli terk etti.

AFP: FIRTINA GİBİ TERK ETTİ

"Türk Başbakanı Tayyip Erdoğan, Gazze hakkında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le girdiği ateşli tartışmanın ardından paneli fırtına gibi terk etti."

AP: SALDIRIYI SAVUNAN MONOLOG KIZDIRDI

"Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Peres’in Gazze saldırılarını savunan ateşli monoloğunu dinleyen moderatörün kendisinin sözünü kesmesine sinirlendi." AP, haberinde Başbakan Erdoğan'ın Peres’e "İnsanları öldürüyorsunuz" dediği, Peres’in ise parmağı ile işaret ederek, "İstanbul’a roketler düşse siz de aynısını yaparsınız" dediği kaydedildi.

BBC: SÖZÜ KESİLEN ERDOĞAN TERK ETTİ

"İsrail Cumhurbaşkanı Peres’in Gazze saldırılarını ateşli şekilde savunmasına cevap vermeye çalışırken sözleri kesilen Erdoğan paneli terk etti."

İspanya'nın sağ görüşlü ABC gazetesi: "Uluslararası tansiyon: Gazze diplomasiyi tatsızlaştırıyor"

El Mundo: "Erdoğan, Gazze'deki ölümlerden Peres'i suçladıktan sonra öfkelenerek Davos'u terk etti"

La Vanguardia: "Erdoğan'ın kendisine cevap hakkı verilmemesine sinirlenerek oturumu terk ettiğini" belirtti

Lübnan basını

Lübnan As Safir gazetesi konuyla ilgili haberini, "Erdoğan'dan Peres'e: Sen öldürmenin ne olduğunu iyi bilirsin" başlığıyla verdi.

Nahar gazetesi ise konuyla ilgili haberini birinci sayfadan verdi ve "Başbakan Erdoğan, Davos'ta Gazze konulu tartışmayı terk etti" başlığını kullandı.