BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.388,12
HABER /  GÜNCEL

Zahmet etme belediye getirir

Ruhsat mı alacaksınız? Hiç zahmet etmeyin, adresinizine teslim ediliyor. Dahası da var...

Abone ol

“360 Derece Belediyecilik” anlayışıyla yerel yönetişim kapsamında yeni bir anlayışı gündeme kazandıran Küçükçekmece Belediyesi’nden esnaf dostu uygulama… “ “Adrese Teslim Ruhsat” projesiyle Küçükçekmece Belediyesi’ne başvuran iş yeri sahiplerine ruhsatı adresinde teslim edilecek.

“ADRESE TESLİM RUHSAT”

Küçükçekmece Belediyesi, memnuniyet odaklı hizmet anlayışına dair uygulamaları kapsamında “Adrese Teslim Ruhsat” ile bürokrasiyi en aza indirerek esnafın iş veriminin arttırılmasına imkân tanıyor.

Uygulama ile sadece başvuruda bulunmak için belediyeye gelen esnaf, evraklarının tamam olması kaydıyla işlemlerini yaptırdıktan sonra gönül rahatlığıyla işinin başına dönüyor.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı ekipler, ruhsatını işyeri sahibine bizzat işyerinde teslim ediyor. İmza karşılığı gerçekleştirilen “Adrese Teslim Ruhsat” sayesinde vatandaş zaman kaybından kurtulurken, Ruhsat Biriminin yoğunluğunu ortadan kaldıran uygulama ile görevli memurlara da daha verimli bir çalışma ortamı sağlanıyor.

Uygulamaya kısa bir süre önce geçilmiş olmasına karşın şu ana kadar Küçükçekmece’de 1000 işyerine “Adrese Teslim Ruhsat” uygulamasıyla ruhsatı teslim edildi.

2004 yılından itibaren gerek kentsel gerekse sosyal ve sanatsal bağlamda geçirdiği evrim ile İstanbul’un cazibe merkezlerinden biri haline gelen Küçükçekmece’de Belediye’nin başlattığı bu cazip uygulama, ekonomik kriz yüzünden zorluklar yaşayan esnaf tarafından da memnuniyetle karşılandı. Birçok işyerine ziyaretler gerçekleştiren Ruhsat Müdürliğü ekiplerine, bürokrasi peşinde vakit kaybetmekten çok işlerine odaklanma imkanı yakaladıklarını ifade eden Küçük İstanbul esnafı, ruhsatsız işyeri işletmenin de hak edilmiş bir kazanç sayılamayacağını teyid etti.