BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,98
ALTIN 2.505,69
HABER /  POLİTİKA

Kehanetler kitabı

Kutlu'nun "Kırmızı Kitap"ında yazılanlar, bir bir ortaya çıkıyor

Abone ol

Gazeteci Yazar Muhammet Kutlu’nun Ekim ayı ortalarında piyasaya çıkan Kırmızı Kitap adlı romanında yazanlar, bir bir gerçekleşmeye başladı. Okurlar, daha şimdiden Kırmızı Kitap’a kehanetler kitabı demeye başladı.

Ankara habercilerinden Kutlu’nun yazdığı Kırmızı Kitap’ta, 2019 yılında başa geçen karizmatik ve vatansever bir liderin, önce ülkede yer altında yeryüzüne çıkmayı bekleyen devasa petrol rezervini ortaya çıkarması ele alınıyor. Dünyanın en zengin petrol rezervlerini harekete geçiren Türkiye, bir anda yüzlerce milyar dolarlık gelire kavuşuyor.

Kitap piyasaya çıktıktan hemen sonra, Akyazı, Manisa, Karadeniz ve Diyarbakır’da zengin petrol yatakları bulundu. Bu bölgelerde sondaj işlemleri halen devam ediyor.

Yine kitapta, 2019 yılında başa geçen Mehmet Demir hükümetinin, yurt dışında bekleyen trilyonlarca dolarlık kara parayı yurt içine getirmek üzere düzenlemeler yaptığı konu ediliyor.

Kitabın çıkmasından iki ay kadar sonra, Erdoğan Hükümeti, krizin en az hasarla atlatılabilmesi için varlık barışı düzenlemesini hayata geçirdi. Düzenlemede, yurt dışından getirilecek paranın kaynağının hiçbir şekilde sorulmaması ilkesi benimsendi. Tıpkı Kırmızı Kitap’taki gibi.

Kırmızı Kitap’ta, Türkiye Ortadoğu’da inisiyatifi ele alarak tüm Ortadoğu ülkelerini etrafında birleştiriyor. Ardından Rusya, Japonya, Çin, İran, Hindistan, Kore, Endonezya gibi ülkeleri bir araya getirerek Asya Birliği’ni kuruyor. Asya Birliği kurulduktan sonra, “Asya” adlı para birimini oluşturuyor. Dolar ve Euro’yu tanımadıklarını açıklıyorlar. Bu açıklamanın ardından ABD ve AB ekonomileri çöküyor. Batı kürede büyük bir kaos yaşanıyor.

Kırmızı Kitap’ın piyasaya çıkmasından bir ay kadar sonra, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ülkesini ziyaret eden Çin Başbakanı’na iki ülkenin ticaretlerinde doları kullanmamasını önerdi. Putin, böylelikle ABD’nin küresel hegemonyasının önüne geçilebileceğini söylüyordu.

Son olarak, “Gölge CIA” olarak nitelendirilen Teksas Austin merkezli strateji kuruluşu Stratfor, 2050 yılına kadar Türkiye’nin ABD’yi savaşta yenerek süper güce dönüşebileceğine ilişkin bir rapor yayınladı. Raporda, Türkiye’nin ABD ile mücadelesinde Japonya ile müttefik olarak hareket edeceği vurgulanıyordu. Bu da Muhammet Kutlu’nun Kırmızı Kitap’ında yazılanlarla örtüşüyor.

Kırmızı Kitap’ta, Türk hükümetini düşürmek üzere saldırı başlatan ABD’ye bağlı yüzlerce savaş gemisinin, bir gün içinde Türkiye tarafından bozguna uğratılarak imha edildiği konu ediliyor. Türkiye, ABD ile savaşırken, başta Rusya, Çin ve Japonya olmak üzere, Asya ülkelerinden destek görüyor.

Görülen o ki, Muhammet Kutlu’nun Kırmızı Kitap’ı dünyada yaşanan baş döndürücü gelişmeler ortaya çıktıkça, adeta bir kehanetler kitabı gibi algılanmaya başlanacak.