BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Sineye çekecek değildi ya!

Davos'da Erdoğan'ın verdiği tepkiye bir yorum da Çankaya'dan geldi. Gül, Erdoğan'a şu sözlerle destek çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak, ''Bir Türk Başbakanı'na saygısızlık yapılırsa, herhalde o da sineye çekecek değil, bunu kimse beklemesin. O da gerekli cevabı verdi'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda Gazze konulu panelde yaşanan gerginliğin hatırlatılıp görüşünün sorulması üzerine, ''Bir Türk Başbakanı'na saygısızlık yapılırsa her halde o da sineye çekecek değil. Bunu hiç kimse beklemez. Bunu görmezlikten gelmesini hiç kimse istemez. O da gerekli cevabı verdi ve gereğini yaptı'' dedi.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜKLÜĞÜ BİLİNSİN

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın tutumu hakkında eleştiriler yapıldığını ifade ederek, bu konudaki yorumu ile yaşananların Türkiye-İsrail ilişkilerini nasıl etkileyeceğini sorması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, ''Türkiye büyük bir ülke, Türkiye'nin büyüklüğünü herkesin bilmesi gerekir, tanıması gerekir. Türkiye, bölgesinde daima barış, istikrar, güvenlik için uğraşan bir ülke. Bunu da herkes biliyor. Türkiye'nin bu gücünden herkesin faydalanması gerekir. Faydalanmak istemeyen varsa o da kendi bileceği bir iştir'' yanıtını verdi.