BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Huysuzluk nöbetindeki Türk!

Obama'nın danışmanı da izleyenler arasındaydı. O anda dondu kaldı. Times ise ilginç bir yorumda bulundu.

Abone ol

İsviçre'nin Davos kentinde dün yapılan "Gazze: Orta Doğu'da Barış Modeli" oturumunda ve sonrasında yaşanan gelişmeler, dünya basınında geniş yankı buldu.

En ilginç yorum The Times gazetesinden geldi.

Davos, Davos olalı böyle olay
görmedi... Günün en çok
okunan haberi
için TIKLAYIN!

Eşini keyifle izliyordu ki o olay
oldu... Emine Hanım iki gözü
iki çeşme
... TIKLAYIN!..

"Bizim milletimize sünepelik
yakışmaz" dedi, İstanbul'da
yer yerinden oynadı... Gece
yarısı şovu
için TIKLAYIN!..

İlk telefon hemen olaydan
sonra gelmişti. Ardın bir basın
toplantısı ve yeni bir telefon
daha. Peres ne dedi, TIKLAYIN!

HUYSUZLUK NÖBETLERİ GEÇİREN TÜRK

Times gazetesi olaya, Davos'la ilgili kısa haberleri arasında yer veriyor. Gazeteye göre, bu yıl sönük geçen toplantılarda ilk "teatral heyecan" bu olayla yaşandı. Times, Peres'in uzun ve öfkeli konuşmasına yanıt vermek isteyen Erdoğan'ın sözünün kesildiğini belirterek, başbakanın hakkını teslim ediyor. Ancak Erdoğan'ı "huysuzluk nöbetleri geçiren Türk" diye tanımlamadı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile yaptığı ateşli tartışmanın ardından toplantıyı hışımla terk etti" başlığıyla verdiği haberde, "Erdoğan'ın öfkesini, 'Benim için Davos bitmiştir' sözleriyle ifade ettiğini" yazdı.

OBAMA'NIN DANIŞMANI DONDU

The Guardian: "Erdoğan'ın Gazze yüzünden Davos'u terk ettiğini" yazan Guardian gazetesi "tartışmayı izleyen kalabalık grubun arasında ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanı Valerie Jarrett'in de bulunduğunu" belirterek, "Jarrett'in gördükleri karşısında hayretten donup kaldığını" öne sürdü.

Haberde, "Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın ise Erdoğan'ın tavrını övdüğü, Başbakanın eşi Emine Erdoğan'ın da 'Peres yalan söylüyor. Bu kabul edilemez' dediği" belirtildi.

KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI...
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]


"KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI"

BBC de konuyla ilgili geniş haberinde, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye dönüşünde "kahraman gibi karşılandığını" bildirdi.  BBC, "Erdoğan'ın Gazze konusundaki tavrına geniş destek verildiğini, Başbakanı karşılamaya gelenlerin bazılarının 'dünyanın yeni lideri' yazılı pankartlar taşıdığı" ifade edildi.

Financial Times ise "Erdoğan'ın Orta Doğu barışıyla ilgili tartışmayı kızgınlıkla terk ettiği" başlığıyla verdiği haberde, "Davos'taki Dünya

Davos, Davos olalı böyle olay
görmedi... Günün en çok
okunan haberi
için TIKLAYIN!

Eşini keyifle izliyordu ki o olay
oldu... Emine Hanım iki gözü
iki çeşme
... TIKLAYIN!..

"Bizim milletimize sünepelik
yakışmaz" dedi, İstanbul'da
yer yerinden oynadı... Gece
yarısı şovu
için TIKLAYIN!..

İlk telefon hemen olaydan
sonra gelmişti. Ardın bir basın
toplantısı ve yeni bir telefon
daha. Peres ne dedi, TIKLAYIN!

Ekonomik Forumu'nun bu diplomatik kavgayla sarsıldığını" yazdı.

Haberde bu olay, Davos toplantılarında bugüne kadar ortaya çıkan en büyük olaylardan biri olduğu" savunuldu.

BELÇİKA BASINI

Belçika basını da konuyla ilgili haberlerinde, "Erdoğan çok kızdı, Peres özür diledi", "Erdoğan'dan Şimon Peres'e: Siz insanları öldürüyorsunuz", "Erdoğan kızarak Davos tartışmasını terk etti" gibi başlıklar kullandı.

İSPANYA BASINI: İspanya'nın sağ görüşlü ABC gazetesi ise "Gerek Davos'ta Erdoğan'ın öfkelenerek paneli terk etmesi gerekse İspanya Ulusal Mahkemesi'nin 22 temmuz 2002 tarihinde Gazze'de yapılan saldırıdan dolayı İsrail hakkında soruşturma başlatması İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırıların somut sonuçlarıdır" ifadesine yer verdi.

El Mundo da "Erdoğan, Gazze'deki ölümlerden Peres'i suçladıktan sonra öfkelenerek Davos'u terk etti" başlığı altında verdiği haberinde, "Davos'ta iki gündür görülen sakin ortamın Erdoğan'ın öfkeli şekilde panel salonunu terk etmesinden sonra bozulduğunu" savundu.

La Vanguardia ise "Erdoğan'ın kendisine cevap hakkı verilmemesine sinirlenerek oturumu terk ettiğini" belirtti, "ancak bu olaydan dolayı Türkiye ile İsrail arasındaki tarihi ittifakın bozulma ihtimalinin olduğunu" savundu.

ARAP MEDYASINDA MANŞETE ÇIKAN SÖZ..
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

"ÖLDÜRMENİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRSİN"

Atatürk Havalimanı'nda yer yerinden oynadı. Genci yaşlısı, Türk bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulundular. Fotoğraflar için TIKLAYIN


Lübnan'da Arapça olarak yayımlanan As Safir gazetesi ise konuyla ilgili haberini, "Erdoğan'dan Peres'e: Sen öldürmenin ne olduğunu iyi bilirsin" başlığıyla verdi.

Gazete, dün akşam Davos'ta yaşanan olayın "Türk-İsrail ilişkilerindeki en büyük bomba olduğu" yorumunu yaptı.

Nahar gazetesi ise konuyla ilgili haberini birinci sayfadan verdi ve "Başbakan Erdoğan, Davos'ta Gazze konulu tartışmayı terk etti" başlığını kullandı.