BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan aday olursa Gül çekilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

AK Partili Çelik, Cumhurbaşkan Gül ile Başakan Erdoğan arasında kardeşlik hukuku bulunduğunu belirterek, Erdoğan'ın aday olması halinde Gül'ün aday olmayacağını iddia etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, canlı yayında NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın konuğu oldu.

ERDOĞAN ADAYIM DERSE GÜL ADAYIM DEMEZ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresiyle ilgili soruyu yanıtlayan Çelik, Çankaya için ilginç bir iddiada bulundu:

"Gül siyasi tecrübeye sahip bir büyüğümüzdür. 2014’te kenara çekilip torunlarını sevmeyecektir; birikimini paylaşacaktır. Sayın Başbakan kendisi çok rahatça Cumhurbaşkanı olabilecekken, Sayın Gül’ü aday gösterdi. Aramızdaki bu kardeşlik hukukunu başkaları anlamayabilir. 2014’de Sayın Başbakan ‘Ben Cumhurbaşkanı adayıyım’ dedikten sonra Sayın Gül, yetişme tarzını bilen bir insan olarak söylüyorum çıkıp da ‘Ben de adayım’ demez. Çünkü bu tercih daha önce Sayın Gül lehine kullanıldı. ‘Acaba bunlar arasında bir kavga çıkar mı, kavgadan bize de nasip çıkar mı?’ Buradan kimseye nasip çıkmaz"

SİLAHLAR SUSMADAN NE AF, NE EV HAPSİ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın 'Öcalan'a ev hapsi gündemimizde yok' sözlerini hatırlatan Çelik, ev hapsine tamamen kapıyı kapatmadıklarının sinyalini verdi:

"Sayın Arınç 'Hükümetin gündeminde böyle bir şey var' demedi. Söylediğini çok iyi okumak ve değerlendirmek lazım. Hükümet tavrını net olarak ortaya koydu. Silahlar susmadan, PKK terör örgütü silah bırakmadan ev hapsi de, af da söz konusu değil. Bu yangını söndürmek için bize gelen insanlara hiçbir zaman biz sizinle konuşmayız demedik. Öcalan'la görüşmeleri devletin belli görevlileri yapıyordu; bu şu anda askıya alındı. Hükümetin bugünkü şartlar sürdüğü sürece yeniden görüşmek gibi bir niyeti yok."

KIS KIS GÜLÜYORUM
Çelik, özel yetkili mahkemelerde cemat yapılanması olduğu tezinin defalarca yalanlanan bir iddia olduğuna belirterek "Bu bir moda oldu. Ne olsa cemaatten bilindi. 'Fenerbahçe'yi ele geçiriyor' denildi. Ben kıs kıs gülüyorum" dedi.

GERİ GİDİŞ ANLAMINA GELEN ADIM ATMAYIZ
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması görüşüne karşı çıkan Çelik, "Suç örgütleriyle mücadele için bu mahkemelere ihtiyaç vardır. Geri gidiş anlamına gelecek bir adımı AK Parti atmaz" şeklinde görüş belirtti.