BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,71
HABER /  GÜNCEL

Adli Tıp önünde oturma eylemi

TAYAD'lı Aileler, Polis Merkezi'ne düzenlediği saldırıda öldürülen Erdal Dalgıç'ın cenazesini alabilmek için eylem yaptı

Abone ol
TAYAD'lı Aileler, İstinye Polis Merkezi'ne düzenlediği saldırıda öldürülen Erdal Dalgıç'ın cenazesinin kendilerine verilmediği gerekçesiyle eylem yaptı. Adli Tıp Kurumu önünde toplanan grup, durumu protesto etti.
 
 Tutuklu Aileleri ve Yakınları Derneği (TAYAD) üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Adli Tıp Kurumu önünde toplanarak açıklama yaptı. 'Erdal Dalgıç'ı tanıyoruz, Bu halkın evladıdır' yazılı pankart açan göstericiler, 'Erdal Dalgıç ölümsüzdür', 'Engin Çeber ölümsüzdür'şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Güvel, "TAYAD'lı aileler olarak günlerdir Adli Tıp önünde gruplar halinde nöbetleşe cenazemizi bekliyoruz. Cenazemizi alacak ve geleneklerimize göre defnedeceğiz. Erdal Dalgıç evladımızdır. Cenazemizi mutlaka alacağız. Onu elimizden kaçırmaya kalkışmayın. Bugün bu hakkımızı savunmak için oturma eylemi başlatıyoruz." diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, Adli Tıp Kurumu binasının girişinde oturma eylemi yaptı.

Öte yandan, Bakırköy Adliyesi önünde toplanan bir grup ise Engin Çeber'in öldürülmesi davası sonrasında bir açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan Çetin Avcı, Çeber'in öldürülmesi davası kapsamında 60 sanığın yargılandığını söyledi. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayı sürekli takip ettiklerini anlatan Avcı, faillerin cezasız kalmayacağını söyledi. Grup, açıklamanın ardından slogan atarak olaysız dağıldı.