BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Audi ilk dizel S modelini tanıttı!

Audi dizel motorla donatılmış ilk S modeli SQ5 TDI’yi tanıttı.

Abone ol

Kısa süre önce revize edilen Q5'in en üst modeli olan SQ5 TDI, gücünü 313 beygir güç ve 1450 ila 2800 devir/dakikada 650 Nm tork üreten 2967 cc hacmindeki çift turbolu bir V6 motordan alıyor.

Audi SQ5 TDI quattro sürekli dört tekerlekten çekişe ve sekiz vitesli tiptronic şanzımana sahip. Araç 0’dan 100 km/s’ye 5,1 saniyede çıkıyor ve 250 km/s ile sınırlanmış azami hıza ulaşabiliyor. Yakıt tüketimi kombine döngüde 100 kilometrede 7,2 litre.

Silindir kapağı, emme eksantrik milleri, pistonlar ve piston pimleri gibi motor bileşenlerinin tamamı SQ5’te yüksek performans için optimize edilmiş. Motorun sesi, egzoz sistemindeki bir ses kumandası vasıtasıyla, sürücünün isteğinde göre ayarlanabiliyor.

Spor süspansiyon, SQ5’in gövdesini standart Q5 ile karşılaştırıldığında 30 mm alçaltmış. Araç standart olarak 20 inçlik jantlar ve 255/45 ebadında lastiklerle geliyor, 21 inçlik jantlar seçenek olarak sunulmuş.

Görsel değişiklikler arasında ön aksta ‘S’ arması içeren siyah fren kaliperleri bulunuyor. Alüminyum görünüşlü cilası olan platin gri tek çerçeveli ön panjur, tavan kanadı, sportif tamponlar ve alüminyum görünümlü ayna yuvaları dikkat çekiyor.

İç kısımda Nappa deri ve Alcantara ile kaplanmış, elektrikli olarak ayarlanabilen spor koltuklar bulunuyor. Deri döşeme için dört renk seçeneği var.

Gösterge panelinde kadranlar gri renkte ve 3 boyutlu tasarımlı bir S amblemi ve beyaz ibreler içeriyor.

Pedallar ve vites değiştirme kulaklarında da alüminyum görünümlü bir cila var. İç kısımdaki diğer tasarım öğeleri arasında S vites değiştirme kolu, kapı eşiğinde S armaları, çalıştırma düğmesi ve özel şekilli direksiyon simidi sayılabilir.